Brændte skorzonerrødder

Brændte skorzonerrødder (bålmad)

1 t
20 min
2  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
✅Brændte🔥skorzonerrødder med røget dildfløde. ✅Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram. Opskriften krævet en pincet og sigte foruden bålet.
Om opskriften
Beskrivelse

Brændte skorzonerrødder med røget dildfløde.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.

Opskriften krævet en pincet og sigte foruden bålet.

Ingredienser
5 Skorzonerrødder (tykke)
1⁄2 dl Piskefløde
1 bdt Dild
1 knsp Flormelis
  Citronsaft
  Flagesalt
Vejledning

Lad bålet brænde til store flotte flammer.

Vask skorzonerrødderne grundigt fri for jord og læg dem så direkte i flammerne.

Lad dem brænde heri i ca. 10 minutter, vend dem hyppigt undervejs.

Tag skorzonerrødderne ud af bålet og lad dem afkøle let.

Bræk alt det brændte af rødderne, det falder af som flager og afslører en smuk gylden og veltilberedt rod under alt det brændte.

Hæld fløden i en gryde eller et glas og tilsæt en stor varm glød til fløden.

Det syder og sprutter, og når gløden er kold, har fløden fået en røget aroma. Sigt fløden igennem en fintmasket sigte.

Tag lidt dild fra til anretningen og læg resten i en morter og knus den grundigt.

Tilsæt den røgede fløde til dilden og rør rundt.

Smag til med flormelis, citronsaft og salt.

Anret skorzonerrødderne på en tallerken med plukket dild og den røgede fløde.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier