Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Boller i karry med spicy rice

rasmusbredahl

Rasmus er madnørd og forfatter

11. februar 2019
Lækker ret, hvor godt med karry ristes hårdt af med løg og æbler, saucen tilføjes sur-søde elementer med chutney, og der gives lidt knas og friskhed med peanuts og mango, er det en fantastisk ret.

Opskrift på boller i karry med spicy rice

En gang boller i karry kan både være en lidt trist omgang og et festmåltid.

Hvis saucen er tynd, ikke har megen smag eller styrke, og hvis den tilmed serveres med hvide ris, er det en tam affære.

Hvis den derimod laves som her, hvor godt med karry ristes hårdt af med løg og æbler, saucen tilføjes sur-søde elementer med chutney, og der gives lidt knas og friskhed med peanuts og mango, er det en fantastisk ret.


Antal: 4 personer

Boller i karry med spicy rice

Lækker ret, hvor godt med karry ristes hårdt af med løg og æbler, saucen tilføjes sur-søde elementer med chutney, og der gives lidt knas og friskhed med peanuts og mango, er det en fantastisk ret.
Forfatter: rasmusbredahl
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gram Hakket kalv og flæsk
  • 1 stk. Løg Fintrevet
  • 1 spsk. Karry Gerne god og stærk
  • 2 stk. Æg
  • 0.5 deciliter Havregryn
  • 1 deciliter Mælk
  • 3 deciliter Bouillon Hønsefond eller anden bouillon

Karrysauce

  • 2 stk. Løg
  • 3 stk. Æbler I tern
  • 1 spsk. Karry Gerne god og stærk
  • 1 spsk. Tamari
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Mangochutney God kvalitet

Servering

  • 2 deciliter Ris Basmati
  • 4 deciliter Vand
  • Krydderier Blandede krydderier f.eks. 1 stang kanel, 3 kapsler hel kardemomme og 4 nelliker
  • Groft salt
  • Peber Fra kværn
  • Mango Frisk og skåret i tern. Til topping
  • Peanuts 1 håndfuld. Til topping

Sådan gør du

Kødboller

  • Pil og riv løget til kødbollerne fint, og rør det sammen med kød, karry, salt og peber.
  • Tilsæt æg og havregryn under omrøring.
  • Justér farsen til passende konsistens med mælk, og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  • Varm bouillonen op i en gryde, og form boller af farsen med en ske.
  • Dyp skeen i bouillonen for hver bolle – så hænger farsen ikke fast. Lad bollerne simre lige under kogepunktet ca. 5-7 minutter.
  • Tag bollerne op i en skål, og sigt bouillonen gennem en sigte ned i en gryde.
  • Kog det lidt ind.

Karrysauce

  • Pil løget til karrysaucen, skær i små tern, og rist det i en gryde sammen med æbletern.
  • Tilsæt karry, og rist godt igennem.
  • Kom den indkogte bouillon ved, og kog op.
  • Tilsæt fløde, og lad simre 5-8 minutter.
  • Smag til med tamari, citronsaft, mangochutney, salt og peber.
  • Kom bollerne i, og varm igennem.
  • Saucen skal smage kraftigt og være sur, sød og let stærk.

Servering

  • Kog letsaltet vand op sammen med krydderierne, og tilsæt risen.
  • Lad simre 10 minutter.
  • Sluk, og lad trække yderligere 7-8 minutter.
  • Servér i dybe tallerkener med de spicy rice, og top med frisk mango og peanuts.