
Opskrift på belgiske vafler
Belgiske vafler er for mange noget, der kun hører sig til en sjælden gang imellem. Det er en fejl – især hvis det er tiden i køkkenet, der er årsagen.
Belgiske vafler er nemme at lave, de kræver få ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenet – og så smager de himmelsk.
I denne opskrift serveres de belgiske vafler med en lækker, hjemmelavet chokoladesauce og vaniljeis. Her finder du en opskrift på den hjemmelavede vaniljeis.
Her har du med andre ord en lækker dessert, eftermiddagssnack eller en ret til brunchbordet søndag morgen. Vafler passer på den måde ind i mange sammenhænge, hvilket også skyldes alsidigheden. Du kan bruge det tilbehør, du har lyst til, hvad end det er frisk frugt, marmelade, creme fraise eller chokolade sauce, som her.
Velbekomme!

Belgiske vafler
Ingredienser
- 2 stk. Æg
- 3 deciliter Mælk
- 250 gram Hvedemel
- 3 tsk. Bagepulver
- 1.5 tsk. Vaniljesukker
- 70 gram Sukker
- 200 gram Smør smeltet
- Smør ekstra til bagning
- 75 gram Mørk chokolade
- 0.25 liter Piskefløde
Sådan gør du
Varm chokoladesauce:
Hæld fløden i en tykbundet gryde og kog den op. Lad fløden koge ved jævn varme og under konstant omrøring i cirka 3 minutter. Hak chokoladen fint. Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet. Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.Belgiske vafler:
Kom æg og mælk i en skål. Pisk det sammen med en elpisker (eller brug en røremaskine). Bland hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt de tørre ingredienser til mælke/æggeblandingen . Rør alt godt sammen. Kom til sidst det smeltede smør i dejen.Opvarm et belgisk vaffeljern med lidt smør. Bag vaflerne gyldne og sprøde.
Server de belgiske vafler med hjemmelavet vaniljeis og varm chokoladesauce.