Ærtesuppe med kammuslinger

Ærtesuppe med kammuslinger

5 min
15 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.
Om opskriften
Beskrivelse

Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.

Ingredienser
4 skv Bacon
1 Forårsløg
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 tsk Olie (Olivenolie)
350 g Ærter (Bælgede ærter, men fra frost kan også bruges)
350 g fond (Grøntsagsboullion. Vi brugte en Fond du chef med kogende vand her.)
1⁄2 l Piskefløde
1 tsk Timian
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft og eddike.)
  Bredbladet persille (Frisk)
  Olie (Krydderurteolie efter smag)
  Brødcroutoner
4 Kammuslinger
2 spsk Ghee (Brug en kombination af olie og smør hvis du ikke har ghee)
Vejledning

Ærtesuppe

Start med at skære baconen i strimler og sprødsteg dem i en tør, tykbundet gryde.

Når de er sprøde, tages de op af gryden og placeres på fedtsugende papir.

Sprødt bacon

Finsnit løg, forårsløg og hvidløg og steg det i baconfedtet og lidt olivenolie. De skal steges bløde og gyldne, men ikke tage farve.

Tilsæt ærter, timian og grønsagsbouillonen.

Lad det koge i 8-10 minutter og tilsæt fløden.

Blend suppen, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden.

Hvis du synes at den er for grov, så kan du sigte suppen, men vi kan godt lide at der er lidt bid.

Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.

 

Kammuslinger

Vi bruger normalt 2 kammuslinger pr. person til en ret. Sørg for at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i gang. 

Det bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at sprænge dem en smule før stegningen. 20 minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.

Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule smagsneutral olie. Læg kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder, for derefter at tilsætte smør eller ghee. Det er vigtigt at der er lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at kunne få en stegeskorpe. 

Steg videre på dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30 sekunder mere på den anden side i mens du øser den varme smør/ghee op over dem.

Drys dem med en god flagesalt og server straks.

Kammusling

 

Servering

Server suppen med bacon, frisk persille, urteolie og brødcroutoner.

Ærtesuppe

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier