Vegansk burrito

Vegansk burrito

50 min
1  person
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Opskrift på en dejlig 🌯burrito uden kød. 

✅Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk for begyndere", skrevet af Elizabeth Nebelong.

Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på en dejlig burrito uden kød. 

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk for begyndere", skrevet af Elizabeth Nebelong.

Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Ingredienser
Til risene
1⁄2 Løg
1 fed Hvidløg
100 g Tomater
1 tsk Olivenolie
50 g Ris (fuldkorns)
3 dl Bouillon (10 gram pulver + vand)
Til bønnerne
1 tsk Olie (til stegningen)
150 g Bønner (sorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten))
  Limesaft (fra 1 lime)
1⁄2 tsk Spidskommen
  Salt og peber (lidt og friskkværnet)
  Chilipulver (lidt)
1 Tortillas
  Koriander (frisk)
  Grønkål (snittet)
  Gulerod (revet)
Vejledning

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

Varm olien op i en pande, og steg løg og hvidløg i ca. 7 minutter.

Tilføj ris, bouillon og tomater, og lad det simre, til risene er færdige – det tager 20-30 minutter.

Varm en anden pande op med lidt olie, og kom alle ingredienserne til bønnerne på panden.

Steg i ca. 7-8 minutter, og mas bønnerne let undervejs.

Servér ris og bønner i en tortilla sammen med frisk koriander, snittet grønkål og revet gulerod.

Noter

Kikærter og bønner (tilberedningsguide):

Kikærter og sorte, brune og hvide bønner skal lægges i blød i koldt vand i ca. 8-12 timer, vandet skal derefter kasseres, og de koges herefter i nyt vand i 1-2 timer, alt efter hvilken type og hvor møre du ønsker dem. 

Du kan med fordel koge en større portion og fryse ned i mindre portioner.

Når du skal bruge dem i et af dine måltider, tager du dem fra fryseren og overhælder med kogende vand – og så er de klar.

Kikærter og bønner, som er tilberedte og klar til brug, kan desuden købes på dåse i alle velassorterede supermarkeder.


Foto: Stine Christiansen

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Sociale medier