
Opskrift på sous vide brontosaurus steak
Brontosaurussteak er en bøf skåret af oksebov. Okseboven er normalt ikke et stykke kød, man forbinder med steaks, og det er da også en typisk braiseringsudskæring, der som udgangspunkt skal have lang tid i gryden eller ovnen for at blive mørt. Der er imidlertid masser af smag i bovstykket, og tilberedt rigtigt er det et stykke kød fuld af smag, som er vanskeligt at opnå fra andre udskæringer.
I denne opskrift går vi anderledes til værks med kødstykket, i og med vi først tilbereder det sous vide i 8 timer. Den lange tilberedningstid under lav temperatur gør kødet så mørt, at det efterfølgende kan steges på panden og serveres som en steak – en virkelig lækker én af slagsen!

Sous Vide Brontosaurus Steak
Grej
Ingredienser
- 1 stk. Brontosaurussteak Bøf skåret af oksebov, 400 gr.
- Krydderier salt og peber
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Start med at vakuumpakke kødet i en vakuumpose. Det er vigtigt, at enderne svejses godt sammen, så der ikke trænger vand i kødet når det efterfølgende sænkes ned i vandbadet.
- Find en passende beholder til dit vandbad - f.eks. en kasse eller gryde - og læg gerne en rist i bunden af beholderen, som kødet kan ligge på. Risten gør, at vandet kan cirkulere optimalt omkring kødet. Læg det vakuumpakkede kød på risten og placer din sous vide-stav i karret.
- Hæld varmt vand fra hanen over kødet, til det står cirka 1 centimeter over markeringen på staven, og kødet er lige netop dækket af vand.
- Indstil temperaturen på sous vide-staven til 56 grader og tiden til 8 timer. Læg låg på karret/gryden for at holde på temperaturen og undgå, at vandet fordamper.
- Efter tilberedningen tages kødet op af vandbadet og ud af vakuumposen. Læg kødet på et skærebræt og aftør det med enten køkkenrulle eller et viskestykke.
- Opvarm en stegepande med smør og brun kødet på panden, til det har fået en god stegeskorpe.
- Steg bøfferne færdige ved middel varme, stegetiden afhænger af om du foretrækker din bøf rosa eller gennemstegt. Krydr kødet med salt og peber.
- Tag kødet af panden og skær det i skiver - husk at skære på tværs af kødfribene.
- Server straks!