Sauce Mousseline

Sauce Mousseline

20 min
6 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Sådan laver du én af det franske køkkens bedste saucer! ✅En nem opskrift, hvor alle kan være med.
Om opskriften
Beskrivelse

Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft med æggeblommer.  Den minder meget om Sauce Hollandaise, der er dog mere citron i den her samtidig med at der er flødeskum til at tage lidt af den syrlige smag. 

Ingredienser
250 g Smør
4 Æggeblommer
1⁄2 Citronsaft (Saften fra en 1/2 citron)
  Krydderier (Salt)
2 dl Fløde
Vejledning

Nøglen til at lykkedes med en vellykket ægte sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.

Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. 

Saucen kan laves på 4 forskellige måder:

- Sous Vide

- Tykbundet gryde

- Over et vandbad

- I en røremaskine (der kan varme op).

 

Den her version er lavet i en tykbundet gryde.

Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af. 

Hæld fløden i en skål og pisk den til flødeskum.


Brug en ren gryde til at piske æggeblommerne, salt og citronsaften over lav varme.

Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes smør, meget lidt af gangen - mens der stadig piskes hårdt. 

Bliv ved med at tilsætte smørret langsomt og når alt smørret er brugt, vendes flødeskummen i saucen.

Sauce Mouselline

Saucen skal serveres straks.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier