
Opskrift på salat med parmaskinke, æg og honningmelon
Den dejlige italienske klassiker “parmaskinke med honningmelon” blandes her sammen i en dejlig og velsmagende salat.
Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:
“Parmaskinke og melon er sat sammen i det italienske køkken af en årsag, og med ekstra protein i form af æg, samt sprødhed og fibre fra friske grøntsager bliver denne salat både velsmagende og mættende. Ristede græskarkerner bidrager med sundt fedt og masser af gode næringsstoffer.”

Salat med parmaskinke, æg og honningmelon
Ingredients
- salat 2 håndfulde blandede salatblade
- 3 stk. Gulerødder Mellemstore
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 1 pakke Parmaskinke
- 2 stk. Æg Hårdkogte
- 2 spsk. Græskarkerner Saltede og ristede
- 150 gram Honning melon Eller cantaloupemelon
- 1 spsk. Olie
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. Sirup
- Knækbrød Eventuelt 2 stykker FODMAP-venligt knækbrød
Instructions
- Skyl salatbladene. Fjern skrællen fra gulerødderne, og skræl videre med en kartoffelskræller, så du får en masse tynde flager af gulerod. Skær peberfrugt og melon i tern, og bland det med salat og gulerod. Fordel parmaskinke og halverede hårdkogte æg over salaten, og drys med ristede græskerner. Pisk olie, citronsaft og sirup sammen, og fordel det henover salaten. Server salaten med 1 stykke FODMAP-venligt knækbrød.