Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner

  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Saftigt og groft rugbrød fyldt med solsikkekerner, rugkerner og hørfrø. ✅Bagt på fuldkornshvedemel og rugmel. ✅Et rigtig skønt og lækkert brød til frokost!
Om opskriften
Beskrivelse

I denne opskrift tog jeg udgangspunkt i mit seneste kernerugbrød uden surdej for at se, hvordan jeg med nogle få justeringer kunne lave et endnu bedre rugbrød uden surdej.

Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner

Denne gang udskiftede jeg sesamfrø med hørfrø og tilføjede solsikkekerner, og så brugte jeg rugmel i stedet for almindeligt hvedemel. Og det blev til et rigtig lækkert rugbrød med masser af kerner og bid!

Rugbrød med kerner

 

Rugbrød med kerner opskrift

Ingredienser
20 g Gær
5 dl Kærnemælk
2 dl Vand
1 spsk Sirup (eller honning)
1 tsk Salt
100 g Rugkerner (skårne)
50 g Solsikkekerner
70 g Hørfrø
2 dl Fuldkornshvedemel
3 dl Rugmel
  Birkes
Vejledning
  1. Kog vandet på en elkedel og rør det sammen med kold kærnemælk, så det bliver en lun blanding.

  2. Rør gæren ud i blandingen, så det bliver opløst.

  3. Rør de øvrige ingredienser i, pånær rugmel og birkes.

  4. Når det er rørt sammen, tilføjes rugmel lidt ad gangen, til det får en tyk, grødet konsistens.

  5. Skålen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i en time.

  6. En brødform smørres grundigt. Min form er på 3 liter.

  7. Hæld dejen over i formen.

  8. Drys til sidst blå birkes på toppen.

  9. Formen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i én til halvanden time.

  10. Sæt brødet i en forvarmet ovn på 180 grader almindelig ovn og bag det i halvanden time. Hold øje med rugbrødet, for bagetiden afhænger i høj grad af din ovn.

  11. Det færdige rugbrød tages ud af ovnen, vendes ud på en rist, hvor det køler af.

  12. Når rugbrødet er håndvarmt, kan det skæres ud.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier