Opskrift på risotto sous vide
Simpel og nem risottoopskrift, hvor du ikke skal røre i gryden hele tiden.
Her laves retten i en vakuumpose og i et sous vide vandbad.
Det her er en grundopskrift, som du kan variere i mange retninger. Tilsæt f.eks. ærter til retten når den kommer ud af posen eller lynstegte tigerrejer, sprødt bacon eller dampede muslinger.
Risotto sous vide
Grej
Ingredienser
Risotto sous vide
- 200 gram Risottoris
- 100 gram Skalotteløg kan erstattes af almindelige løg
- 1 fed Hvidløg
- 40 gram Smør
- 4 gram Salt
- 600 gram Hønsefond kan erstattes af grøntsagsfond eller bouillon
- 100 gram Parmesan friskrevet
- 20 gram Smør
Sådan gør du
- Finhak løget og hvidløget.
- Smelt smørret i en tykbundet pande/gryde ved middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur).
- Kom løg, hvidløg og ris i og sautér det i cirka 10 minutter. Rør godt rundt mens løgene falder sammen og risene suger fedtstof til sig.
- Kom det direkte i en vakuumpose og tilsæt fond og salt.
- Posen skal ikke vakuumeres, men du skal blot presse det luft ud du kan selv og så forsegle/svejse posen. Hvis du har en kammervakuumpakker, så kan du selvfølgelig vakuumpakke det direkte.
- Kom det i dit sous vide vandbad og tilbered det i 1 time og 10 minutter. Tag gerne posen op af vandbadet 2 gange for at massere væsken lidt rundt.
- Tag posen op af vandbadet og direkte over i en skål.
- Tilsæt det friskrevne parmesan og smør.
- Rør rundt og smag til med salt, peber og evt. citronsaft/skal.
- Server straks.