x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risotto sous vide

PER ASMUSSEN | 21. september 2021
Simpel og nem risottoopskrift, hvor du ikke skal røre i gryden hele tiden.
Her laves retten i en vakuumpose og i et sous vide vandbad.

Simpel og nem risottoopskrift, hvor du ikke skal røre i gryden hele tiden.

Her laves retten i en vakuumpose og i et sous vide vandbad.

Det her er en grundopskrift, som du kan variere i mange retninger. Tilsæt f.eks. ærter til retten når den kommer ud af posen eller lynstegte tigerrejer, sprødt bacon eller dampede muslinger.


Risotto sous vide

Simpel og nem risottoopskrift, hvor du ikke skal røre i gryden hele tiden.
Her laves retten i en vakuumpose og i et sous vide vandbad.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Risotto sous vide

  • 200 gram Risottoris
  • 100 gram Skalotteløg kan erstattes af almindelige løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 40 gram Smør
  • 4 gram Salt
  • 600 gram Hønsefond kan erstattes af grøntsagsfond eller bouillon
  • 100 gram Parmesan friskrevet
  • 20 gram Smør

Sådan gør du

  • Finhak løget og hvidløget.
    Smelt smørret i en tykbundet pande/gryde ved middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur).
    Kom løg, hvidløg og ris i og sautér det i cirka 10 minutter. Rør godt rundt mens løgene falder sammen og risene suger fedtstof til sig.
    Kom det direkte i en vakuumpose og tilsæt fond og salt.
    Posen skal ikke vakuumeres, men du skal blot presse det luft ud du kan selv og så forsegle/svejse posen. Hvis du har en kammervakuumpakker, så kan du selvfølgelig vakuumpakke det direkte.
    Kom det i dit sous vide vandbad og tilbered det i 1 time og 10 minutter. Tag gerne posen op af vandbadet 2 gange for at massere væsken lidt rundt.
    Tag posen op af vandbadet og direkte over i en skål.
    Tilsæt det friskrevne parmesan og smør.
    Rør rundt og smag til med salt, peber og evt. citronsaft/skal.
    Server straks.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.