Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Portvinssauce

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. april 2019

Opskrift på portvinssauce

Portvinssaucen er oplagt som tilbehør til et lækkert stykke kød, der trænger til følgeskab af en sauce med masser af saft og kraft.

Her får du opskriften på en lækker og lettilgængelig sauce, der tager kegler ved familien såvel som i madklubben. Den kraftfulde sauce bliver kun bedre af, at du tilfører den lidt af den smagsfulde stegesky, fra kødet du serverer saucen til. Derfor er det vigtigt at gemme lidt af væden herfra, når du tilbereder dit kød.

Servér portvinssaucen til alt fra okse og kalv til et lækkert andebryst eller en beef wellington – her får du opskriften på en lækker beef wellington.


Antal: 2 Portioner

Portvinssauce

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • Frisk timian
  • 1 spsk. Olie
  • 2 deciliter Portvin
  • 2 deciliter Rødvin
  • 4 deciliter Oksefond
  • 0.5 deciliter Stegesky eller bouillon
  • Salt og Peber
  • Gastrik kan erstattes af eddike og sukker
  • Citronsaft
  • 20 gram Usaltet smør koldt i tern

Sådan gør du

  • Rengør og hak løg, hvidløg og gulerod.
    Sautér grøntsagerne i olie i en gryde.
    Tilsæt portvin, rødvin og hakket, frisk timian, og kog det ind til det halve. 
    Hæld oksefond ved og kog det atter ind til det halve. Her tilsætter du stegeskyen fra det kød, du serverer saucen til - stegeskyen kan erstattes af bouillonvand.
    Smag til med salt og peber, citronsaft og gastrikt. Har du ikke gastrikt, så kan det erstattes af eddike og sukker. 
    Tag saucen af varmen og pisk smørtern i et efter et lige inden servering. Fordelen ved at bruge usaltet smør er, at du ikke yderligere salter saucen, når du pisker smørternene i inden servering. Bruger du saltet smør, skal du være opmærksom på, at saucen skal kunne tage lidt ekstra salt, når du smager den til. 
    Portvinssauce
    Herefter kan du vælge at sigte saucen inden servering, så den bliver helt glat. Det er smag og behag.