
Opskrift på marinerede kyllingespyd
Lidt lækkert til grillen i det smukke forårsvejr? Her er et bud på skønne spyd med mør, marineret kylling – super simpelt og børnevenligt, men os ret godt til voksne. Drengene fik dem til ovnkartofler og gnavegrønt, jeg spiste dem til en god salat. Kan laves både i ovn og på grill og er gode til brød, pastasalat eller en grøn salat. Mine unge elsker dem også i madpakken – så måske en idé dertil.
Marinaden her er vældig simpel med bare 4 ingredienser. Den er til den søde, let krydrede side og falder godt i børnenes smag. Skal der være mere knald på, kan du tilføje lidt chili og/eller hvidløg til marinaden. Eller evt variere ved at putte lidt grøntsager på spyddene også.
Uanset hvad, smager de herligt og kan bruges til meget – og så de både nemme og hurtige at lave.

Marinerede kyllingespyd
Grej
- 8 Træspyd
Ingredienser
- 4 stk. Kyllingebrystfilet
- 3 spsk Ketchup
- 1 spsk Honning
- 1/2 spsk Soya
- Salt og Peber lidt
Sådan gør du
- Skær kyllingefileterne ud små stykker.
- Bland ketchup, honning, soya, salt og peber i en skål og vend kyllingestykkerne i marinaden. Sæt dem til at trække på køl min 15 min og gerne længere.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn).
- Fordel de små kyllingestykker på spiddene og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen 15 min.
- Servér med kartoffelbåde og grøntsagsstave, salat, pasta eller noget helt andet