Opskrift på koldhævede boller
Findes der noget skønnere end friskbagte boller til morgenmad? Nej vel, og endnu bedre er det, at denne opskrift på brusebadsboller er supernem at gå til. Du skal kun bruge ganske få ingredienser, dejen røres sammen med en ske eller røremaskine, og bollerne skal ikke efterhæve, når de er formet.
Prøv allerede i aften at røre dej samme til boller og nyd duften fra ovnen i morgen tidlig. Velbekomme!

Koldhævede boller
Ingredienser
- 15 gram Gær
- 7 deciliter Vand koldt
- 8 gram Salt
- 900 gram Hvedemel Evt. lidt mere eller mindre
Sådan gør du
- Brug meget gerne en røremaskine til denne opskrift, hvis du har én. Eller brug en stor skål eller et dejfad. Hæld vandet i skålen, tilsæt smuldret gær under omrøring. Tilsæt salt, herefter melet lidt ad gangen. Hold eventuelt lidt tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Den må gerne være meget klistret. Tildæk skålen med enten plastfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den hæve natten over i køleskabet. Alternativt kan du stille skålen i et koldt bryggers eller lignende, hvis du har et koldt og uopvarmet rum. Sæt ovnen på 250 grader varmluft, eller så høj en temperatur, ovnen kan gå op til. Tag et glas med koldt vand fra hanen. Tag to spiseskeer og brug dem til at forme boller af dejen. Dyp skeerne i vandet mellem hver bolle, dette vil forhindre, dejen i at klistre fast til skeerne. Bollerne vil blive rustikke og lidt ujævne i udseendet. Bag bollerne ved højest mulig temperatur ved varmluft (250 grader) i fem minutter, sænk derefter temperaturen til 200 grader. Bag dem herefter videre i cirka 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Bagetiden kan variere, alt efter bollernes størrelse og din ovn. Tjek, om de er færdige, ved at tage én ud og banke den i bunden. Lyder den hul, er den gennembagt. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.