Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havregrynsboller

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

10. oktober 2018
Lækre boller med havregryn og æbler, der kan spises til morgenmad eller sammen med en kop te eller kaffe.

Opskrift på havregrynsboller

Lækre boller med havregryn og æbler, der kan spises til morgenmad eller sammen med en kop te eller kaffe.

Bollerne er sprøde udenpå og saftige indeni. De indeholder intet sukker, men får en naturlig sødme fra æbler, dadler og kanel, ligesom havregrynene indeholder gode fibre.

De kan derfor også bruges som et alternativ til kage eller andre mere usunde spiser.

Servings: 15 boller

Havregrynsboller med æbler

Lækre boller med havregryn og æbler, der kan spises til morgenmad eller sammen med en kop te eller kaffe.
Author: Mette
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 40 gram Gær
  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 1 deciliter Yoghurt naturel - kan erstattes af et andet usødet surmælksprodukt
  • 150 gram Havregryn fin- eller grovvalsede
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 2 stk. Æbler
  • 75 gram Dadler
  • 1 tsk. Salt
  • 600 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en stor røreskål eller i et dejfad.
    Tilsæt vandet, og rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken.
    Tilsæt yoghurt, salt, kanel, havregryn og dadler, og rør det godt sammen med væsken.
    Riv æblerne og tilsæt dem til det øvrige.
    Rør hvedemel i dejen lidt efter lidt, til den har en tilpas, let fugtig konsistens.
    Læg et fugtigt klæde over skålen med dej og lad den hæve i 1-1 1/2 time på køkkenbordet.
    Form dejen til 12-15 boller. 
    Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.
    Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
    Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem først ved 250 grader varmluft i 5 minutter og derefter i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lad de færdigbagte boller afkøle på en bagerist.
    Havregrynsboller

Noter

Form evt. dejen som en kagemand/kone, bamse eller lignende. Især små børn vil synes, det er festligt!