Lækre boller med havregryn og æbler, der kan spises til morgenmad eller sammen med en kop te eller kaffe.
Author: Mette
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Bagning, Boller, Børnemad, Morgenmad
Forb. tid: 1 timetime30 minutterminutter
Tilb. tid: 15 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
40gramGær
4deciliterVandlunkent
1deciliterYoghurtnaturel - kan erstattes af et andet usødet surmælksprodukt
150gramHavregrynfin- eller grovvalsede
1tsk.Kanelstødt
2stk.Æbler
75gramDadler
1tsk.Salt
600gramHvedemel
1stk.Ægtil pensling
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor røreskål eller i et dejfad.Tilsæt vandet, og rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken.Tilsæt yoghurt, salt, kanel, havregryn og dadler, og rør det godt sammen med væsken.Riv æblerne og tilsæt dem til det øvrige.Rør hvedemel i dejen lidt efter lidt, til den har en tilpas, let fugtig konsistens.Læg et fugtigt klæde over skålen med dej og lad den hæve i 1-1 1/2 time på køkkenbordet.Form dejen til 12-15 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem først ved 250 grader varmluft i 5 minutter og derefter i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.Lad de færdigbagte boller afkøle på en bagerist.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Form evt. dejen som en kagemand/kone, bamse eller lignende. Især små børn vil synes, det er festligt!