Go Back
+ servings
Servings: 15 boller

Havregrynsboller med æbler

Lækre boller med havregryn og æbler, der kan spises til morgenmad eller sammen med en kop te eller kaffe.
Author: Mette
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Bagning, Boller, Børnemad, Morgenmad
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 40 gram Gær
  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 1 deciliter Yoghurt naturel - kan erstattes af et andet usødet surmælksprodukt
  • 150 gram Havregryn fin- eller grovvalsede
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 2 stk. Æbler
  • 75 gram Dadler
  • 1 tsk. Salt
  • 600 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg til pensling
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en stor røreskål eller i et dejfad.
    Tilsæt vandet, og rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken.
    Tilsæt yoghurt, salt, kanel, havregryn og dadler, og rør det godt sammen med væsken.
    Riv æblerne og tilsæt dem til det øvrige.
    Rør hvedemel i dejen lidt efter lidt, til den har en tilpas, let fugtig konsistens.
    Læg et fugtigt klæde over skålen med dej og lad den hæve i 1-1 1/2 time på køkkenbordet.
    Form dejen til 12-15 boller. 
    Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.
    Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
    Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem først ved 250 grader varmluft i 5 minutter og derefter i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lad de færdigbagte boller afkøle på en bagerist.
    Havregrynsboller

Noter

Form evt. dejen som en kagemand/kone, bamse eller lignende. Især små børn vil synes, det er festligt!