x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fyldt svinemørbrad

PER ASMUSSEN | 28. april 2018
Fyldt med 3 slags løg og indpakket i serranoskinke. Serveret med ris, tomatsovs og bønnefritter

Denne opskrift på fyldt svinemørbrad er en af favoritterne hos os. Det er nemt at lave og smager dejligt. Kunsten er at pakke køddet stramt ind, hvilket gør at det holder på saften og smagen.


Fyldt svinemørbrad

Fyldt med 3 slags løg og indpakket i serranoskinke. Serveret med ris, tomatsovs og bønnefritter
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 600 gram Svinemørbrad
  • 2 package Serranoskinke
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Forårsløg
  • Bredbladet persille
  • 6 stk. Salvieblade
  • 50 gram Smør
  • Krydderier Salt og peber
  • 1 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 deciliter Rødvin
  • 25 gram Smør
  • 6 deciliter Passata Flåede/hakkede tomater kan også bruges
  • Krydderier Salt, peber, eddike, citronsaft, ketchup og chili
  • 300 gram Haricots Vert Grønne bønner
  • 3 spsk. Olie
  • Havsalt
  • 4 deciliter Ris Basmati ris
  • 10 deciliter Vand
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Fyldt svinemørbrad

    Finsnit løg, hvidløg, forårsløg, persille og salvieblade. 
    Saurtere det hele på en pande med smør, ved middel varme. Løgene skal blive bløde, uden at tage farve.
    Fyldt svinemørbrad
    Afpus svinemørbrad og lav en stor lomme på langs af mørbraden.
    Fyldt svinemørbrad
    Læg skinken side om side, på et stykke husholdningsfilm, så længden kommer til at passe med mørbraden.
    Fyldt svinemørbrad
    Placer mørbraden på skinken, og kom fyldet i lommen på mørbraden.
    Fyldt svinemørbrad
    Fyldt svinemørbrad
    Rul skinken rundt om den fyldte mørbrad og brug husholdningsfilmen til at rulle mørbraden stramt op. 
    Fyldt svinemørbrad
    Lad mørbraden ligge på køl til den skal steges, gerne i 30 minutter, men husk at tage kødet ud af køleskabet minimum 15 minutter før.
    Varm en stegepande godt op og læg forsigtigt den fylde mørbrad på panden og skru ned til middel varme. 
    Steg mørbraden i cirka 15 minutter på hver side. 
    Fyldt svinemørbrad
    Lad den trække et par minutter på et spækbræt inden den skæres ud.
    Personligt kan jeg godt lide min svinemørbrad let rosa.
    Fyldt svinemørbrad
     

    Tomatsovs

    Hak løg og hvidløg fint og steg dem bløde i smør i en lille gryde.
    Tilsæt rødvin og lad det koge ind til halv mængde.
    Tilsæt herefter passata kan og lad det små koge i 20-30 minutter.
    Smag tomatsovsen til med salt, peber, æbleeddike, ketchup, citronsaft og chili.
    Billede
    Tomatsovs
     

    Bønnefritter

    Vend bønnerne i olien og fordel bønnerne på en bageplade med bagepapir.
    Bønnefritter
    Drys bønnerne med havsalt og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
    Tag bønnerne ud af ovnen og lad dem dryppe af inden servering.
    Bønnefritter
     

    Ris

    Bring vandet i kog og tilsæt risen og saltet.
    Kog det i 12 minutter ved middelhøj varme og sluk blusset og lad det trække med et klæde henover i 12 minutter.
     

    Servering

    Skær kødet i skiver a' 2-3 cm tykkelse og drys det med en god flagesalt. 
    Server retten samlet og pynt med sprødstegte salvieblade.
    Fyldt svinemørbrad
     

Noter


Annonce:
Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:
Vi anbefaler Quinta Sardonia Sardon:
Quinta Sardonia Sardon er den nye vin af Quinta Sardonia, som blev produceret for første gang i årgangen 2014. Den er lavet primært på Tempranillo, og en smule Cabernet Saubignon, Garnacha og Malbec. Selve vinstokkene er over 35 år gamle, faktisk er nogle af vinstokkene over 100 år gammel. En super lækker vin, til en super lækker mørbrad.
Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.