
Opskrift på egg florentine sous vide
Vi elsker de engelske retter Egg Benedict og Egg Florentine. Problemet ved at lave retterne til en del mennesker er at det er svært at pochere flere æg ad gangen. Vi har brugt forskellige metoder, men har ikke fundet den bedste løsning endnu. Derfor har vi lavet denne ret, hvor æggene er “pocheret” ved hjælp af sous vide teknikken.
Resultatet er fint, men hviderne er ikke lige så gode som hvis æggene pocheres direkte i vand. Men det meget nemmere på den her måde.

Egg Florentine Sous Vide
Ingredienser
- 15 gram Gær
- 2 deciliter Mælk
- 12 gram Sukker
- 250 gram Hvedemel Du kan erstatte 75 gram hvedemel med en anden meltype
- 40 gram Smør Smeltet
- 3 gram Groft salt
- 4 stk. Æg
- 4 stk. Bacon Canadian Bacon (det minder lidt om tyndskåret hamburgerryg)
- 200 gram Spinat
- 180 gram Smør
- 3 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Hvidvin
- 1 tsk. Citronsaft
- Krydderier Salt, peber og eddike
Sådan gør du
English Muffins
- Varm mælken op i en gryde og lad den blive håndvarm (37 grader).
- Kom gær og sukker op i en skål sammen med den håndvarme mælk og rør indtil gæren og sukkeret er opløst.
- Smelt smørret og kom det og saltet op i skålen til mælken og rør rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er lind og lækker.
- Sæt dejen på køl natten over. Skålen skal være dækket af et rent viskestykke.
- Næste dag tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i skålen cirka 30 minutter, inden dejen vendes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en tykkelse på cirka 1 cm.
- Tag herefter din udstikker og udstik 7-8 muffins (antal muffins afhænger af udstikkerens størrelse) og bag dem på en middelvarm pande i cirka 15 minutter på hver side.
- Hvis du ikke er helt sikker på om de har fået nok i midten, kan de bages færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter.
"Pocheret" æg sous vide
- Det er ikke muligt at ramme en komplet version af et pocheret æg ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken, men man kan komme tæt på.60 minutter ved 62 grader giver et resultat hvor man kan slå hele ægget ud og blommens konsistens er det samme ved en pochering. Æggehviden er dog lidt mere flydende.
- Hvis du ikke har en sous vide (eller ønsker at tilberede det i den), så bring vand i kog med lidt eddike og salt og slå æggene ud i en hvirvelvinde i vandet. De skal have ca. 2-3 minutter.
Canadian Bacon
- Steg baconen i smagsneutralt fedtstof 1,5 minut på hver side ved middelhøj varme.
Spinat
- Skold spinaten lynhurtigt (vi bruger en Quooker) og tør det godt af inden brug.
Hollandaise Sauce
- Nøglen til at lykkedes med en vellykket Hollandaise Sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.
- Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af.
- Saucen kan laves på 4 forskellige måder:- Sous Vide- Tykbundet gryde- Over et vandbad- I en røremaskine (der kan varme op).Vores sauce er lavet i en Silver Crest Monsieur Cuisines, der kan varme og røre samtidig.
- Æggeblommerne blev blandet med hvidvinen og pisket til en æggesnaps.
- Derefter tilsættes saucen under kraftig omrøring i 5 minutter indtil den er tyknet flot.
- Saucen smages til med salt, peber og citronsaft og serveres straks.
Servering
- Del dine muffins i to og læg spinatblade og baconen på den nederste bolle.
- Placer ægget ovenpå og masser af sauce henover.