Dampet spidskål med mormordressing

Dampet spidskål med mormordressing

10 min
15 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Denne dejlige opskrift på dampet spidskål går godt som en forret eller tilbehør til f.eks. en grillet hakkebøf eller kotelet.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne dejlige opskrift på dampet spidskål går godt som en forret eller tilbehør til f.eks. en grillet hakkebøf eller kotelet.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør", hvor forfatteren siger følgende om den:

"Denne ret egner sig fortrinligt som tilbehør til en af sommerens grillaftener. Det er vigtigt, at spidskålen, du bruger, er ny og friskhøstet, da den er meget løsere i bladene og knap så kompakt som de større varianter, man ser længere henne på sæsonen."

Ingredienser
4 Spidskål (Gerne sommerspidskål)
  Krydderurter (1 stor håndfuld hakkede sommerurter (dild, persille, mynte, løvstikke osv.))
1 Citron
  Olivenolie (2-3 spsk.)
2 dl Fløde
20 g Peberrod
Vejledning

1. Start med at skære et kryds fra bunden af kålen og ca. ¾ af kålens længde. Fjern herefter så meget stok som muligt med en lille kniv. Nu skal kålen fyldes, så godt som det overhovedet er muligt. Fordel de hakkede krydderurter ned i spidskålen, tilsæt fintrevet citronskal, salt og peber og olivenolie. Bind herefter hver af de 4 spidskål sammen med en kødsnor.

2. Riv peberroden fint, og kom den ned i fløden sammen med saften fra citronen. Krydr med salt og peber, og pisk det let, indtil det tykner en anelse. Sæt det på køl indtil brug.

3. Kom de bundne spidskål ned i en gryde, der er stor nok til, at de alle kan ligge på bunden uden at ligge oven på hinanden. Tilsæt en lille smule vand, blot så det lige dækker bunden. Damp nu kålene under låg i ca. 10 minutter, til de er faldet en anelse sammen og er blevet møre.

4. Pil snoren af, og servér dem rygende varme med den syrnede fløde til. Prøv dem evt. sammen med en god grillet hakkebøf eller svinekotelet.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier