Den populære danske fladfisk rødspætten. Den kan grilles, pocheres, paneres og steges, men her har vi valgt af dampe den. Kødet bliver glasklart og super lækkert.

Den populære danske fladfisk rødspætten.
Den kan grilles, pocheres, paneres og steges, men her har vi valgt af dampe den.
Kødet bliver glasklart og super lækkert.

Dampet rødspætte
Den populære danske fladfisk rødspætten. Den kan grilles, pocheres, paneres og steges, men her har vi valgt af dampe den. Kødet bliver glasklart og super lækkert.
Udskriv
Pin
Antal: 2 Portioner
Ingredienser
- 4 stk. Rødspættefilet
- 1 deciliter Hvidvin
- Salt
Sådan gør du
- Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.
- 20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
- Tør saltet af fisken.
- Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".
- Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:
Dampovn:
- Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i.
- Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.
Almindelig ovn:
- Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden.
- Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.
- Damp det i 6 minutter.
Noter
Fisken passer godt til en forret, sammen med asparges eller som en del af et Stjerneskud.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.