x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Dampet rødspætte

PER ASMUSSEN | 5. maj 2018

Den populære danske fladfisk rødspætten.

Den kan grilles, pocheres, paneres og steges, men her har vi valgt af dampe den.

Kødet bliver glasklart og super lækkert.

Jeg er blevet stor fan af at bestille min friske fisk leveret til døren. For at det skal virke, skal du finde en fiskehandler, der virkelig har styr på kvaliteten hver gang. Sådan en har jeg fundet, og jeg er så vild med kvaliteten af den friske fisk og med prisen, at jeg vælger at reklamere for forhandleren.

Så værsgo: Prøv at bestille frisk fisk fra Iversen i Thyborøn.

Her er et link direkte til deres lækre rødspætter.

PS. Rødspættesæsonen er faktisk lige startet, og derfor er der 15% rabat på spætterne lige nu!


Dampet rødspætte

3 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Rødspættefilet
  • 1 deciliter Hvidvin
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.
    20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
    Rødspættefilet
    Tør saltet af fisken.
    Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".
     
    Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:



    Dampovn:

    Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i.
    Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.
     

    Almindelig ovn:

    Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden. Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.
    Damp det i 6 minutter.

Noter

Fisken passer godt til en forret, sammen med asparges eller som en del af et Stjerneskud.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.