Coleslaw

Coleslaw

10 min
1 t, 5 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Hjemmelavet coleslaw. Denne amerikanske salat med rå kål og gulerødder passer bl.a. perfekt til pulled pork og f.eks. grillet svinekød. 
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet coleslaw. Denne amerikanske salat med rå kål og gulerødder passer bl.a. perfekt til pulled pork og f.eks. grillet svinekød. 

Opskriften er lækker, men kræver lidt tid til at trække og få en god smag.

Ingredienser
1⁄2 Spidskål (Brug et hel spidskål, hvis det er et lille kål. Hvidkål eller rødkål kan også bruges.)
2 Gulerod (Store. 3 hvis de er små.)
1 spsk Sød sennep
  dl Æbleeddike
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
1⁄2 tsk Spidskommen (Stødt)
  Peber (Friskkværnet - efter smag)
1 dl Græsk Yoghurt (Kan være creme fraiche eller neutral yoghurt)
1 dl Miracle Whip (Kan også være Hellmann eller lignende)
1 dl Mayonnaise (Hjemmelavet)
1 tsk Sukker
1 tsk Citronsaft
Vejledning

Vask kålen og fjern de yderste blade. Snit det i fine, tynde stykker.

Skræl gulerødderne og riv dem på et groft rivejern.

Jeg presser altid så meget vand ud af mine gulerødder som overhoved mulig: Enten ved at komme dem ned i en sigte og så presse noget tungt over, eller så kommer jeg dem i en stofble/ostelærred hvor jeg presser væsken ud af.

Bland kålen og gulerødderne i en stor skål.

Rør sennep, æbleeddike, salt, sukker, spidskommen og frisk kværnet peber sammen til en marinade i en stor plastikpose (frysepose).

Bland kålen og gulerødderne i marinaden i posen. Luk den i toppen og ryst dele hele godt rundt.

Lad det trække i køleskabet i en times tid.

Tag kålblandingen ud af køleskabet og vrid væsken ud af den.

Bland det græske yoghurt med citronsaft, sukker, Miracel Whip og hjemmerørt mayonnaise sammen i en skål til en dressing. 

Vend kålblandingen i dressingen kort før servering. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Hvad betyder coleslaw?

Coleslaw er afledt af det hollandske ord for kålsalat, og blev populært i USA blandt de hollandske bønder i New York, der oprindeligt hed New Amsterdam og var en del af den hollandske koloni. 

 

Hvor længe kan coleslaw holde sig?

Coleslaw kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet, måske længere. Hvis du er i tvivl, så gå efter næsen!

 

Hvad spiser man coleslaw til?

Coleslaw passer super godt sammen med bbq retter som f.eks. Pulled Pork Burger, spareribs og friturestegt panerede kød, så som kylling.

 

Hvad kan man bruge i stedet for hvidkål?

Alle slags kål dur i princippet. Rødkål og spidskål er typiske erstatninger og kan trække coleslawen i andre retninger alt efter, hvad man skal servere det til. And og coleslaw på rødkål kunne være et bud. Spidskålen er lidt mere sommerlig og let. Der er ingen regler! 

Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier