x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bananroulade

MONA | 23. september 2018

En let og lækker roulade med fyld af flødeskum og bananer.

Prøv at bage en roulade selv – det er ikke spor svært!

Det kræver en smule snilde at trække bagepapiret af rouladebunden efter bagningen, men her hjælper det gevaldigt at anvende tricket med en kold og våd klud (se noten).

Server den lækre kage som dessert eller til kaffen.


Bananroulade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 3 stk. Æg
  • 170 gram Sukker
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 35 gram Kartoffelmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3 spsk. Kakao
  • 0.5 liter Piskefløde
  • 5 stk. Banan

Sådan gør du

  • Dej:

    Pisk æg og sukker godt med en elpisker, til det er hvidt, luftigt og skummende,
    Bland mel, bagepulver og kakao sammen og sigt det i æggemassen.
    Lav en bageform af bagepapir på 25x35 centimeter og hæld dejen deri.
    Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 225 grader på næstnederste rille i 8-9 minutter.
    Mens kagen er i ovnen, lægges et stykke bagepapir drysset med sukker klar på bordet. 
    Når kagen er færdigbagt, vendes den ud på det sukkerdryssede bagepapir på bordet. 
    Tag en kold og våd klud (dog ikke så våd, at vandet løber), og tør den hen over bagepapiret.
    Træk bagepapiret af kagebunden - vær forsigtig, så kagen ikke hænger fast i papiret.
    Lad kage køle af et par minutter.

    Fyld:

    Pisk fløden stiv. 
    Skær bananerne i tynde skiver.
    Smør flødeskummet på kagebunden (gem lidt tilpynt) og læg de skivede bananer ovenpå flødeskummet. 
    Rul ved hjælp af bagepapiret kagen sammen som en roulade.
    Læg rouladen på et serveringsfad og pynt den med resterende flødeskum.

Noter

Når du tørrer bagsiden af bagepapiret med en kold og våd klud, hjælper du kagebunden med at slippe papiret. Det går meget lettere med at få den af, og du risikerer ikke så let, at kagen hænger fast i papiret.

Om forfatteren