Opskrift på pocheret æg
Pocheret æg er både en kendt men også frygtet måde at tilberede æg på – her får du opskriften, der gør det lige så nemt, som at koge et æg.
Et pocheret æg er i princippet det samme som et almindeligt kogt æg – bare uden skal. Før du pocherer ægget, hælder du lidt eddike i kogevandet, hvilket netop hjælper hviden til at samle sig om blommen.
Du kan servere pocheret æg til frokost såvel som aftensmad – det fungerer som et godt indspark, der giver retten en lækker, fed smag. Husk at krydre dit æg med salt og peber.
Husk at bruge friske æg – gamle æg har svært ved at samle sig i vandet.
Pocheret æg
Ingredienser
- 1 stk. Æg
- 1 liter Vand
- 3 spsk. Eddike
Sådan gør du
- Slå dit æg ud i en lille skål eller et glas, så du nemt kan ploppe det i vandet.
- Fyld en liter vand i en gryde, og bring det i kog.
- Tilsæt 3 spsk. eddike. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet.
- Rør kraftigt rundt i vandet med et piskeris, så du laver en hvirvel i midten.
- Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, uden at du pisker rundt.
- Lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen.
- Nu skal ægget stå i gryden i omkring 2-3 minutter. Hviden skal gerne være fast og blommen flydende.
- Tag forsigtigt ægget op med en hulske, og server det f.eks. til en lækker pastaret eller oven på en rugbrød med avocado.