x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pocheret æg

PER ASMUSSEN | 2. april 2019

Pocheret æg er både en kendt men også frygtet måde at tilberede æg på – her får du opskriften, der gør det lige så nemt, som at koge et æg.  

Et pocheret æg er i princippet det samme som et almindeligt kogt æg – bare uden skal. Før du pocherer ægget, hælder du lidt eddike i kogevandet, hvilket netop hjælper hviden til at samle sig om blommen. 

Du kan servere pocheret æg til frokost såvel som aftensmad – det fungerer som et godt indspark, der giver retten en lækker, fed smag. Husk at krydre dit æg med salt og peber.

Husk at bruge friske æg – gamle æg har svært ved at samle sig i vandet.


Pocheret æg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Æg
  • 1 liter Vand
  • 3 spsk. Eddike

Sådan gør du

  • Slå dit æg ud i en lille skål eller et glas, så du nemt kan ploppe det i vandet.
    Fyld en liter vand i en gryde, og bring det i kog. 
    Tilsæt 3 spsk. eddike. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. 
    Rør kraftigt rundt i vandet med et piskeris, så du laver en hvirvel i midten. 
    Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, uden at du pisker rundt. 
    Lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. 
    Nu skal ægget stå i gryden i omkring 2-3 minutter. Hviden skal gerne være fast og blommen flydende. 
    Tag forsigtigt ægget op med en hulske, og server det f.eks. til en lækker pastaret eller oven på en rugbrød med avocado. 
    Pocheret æg

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.