ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandler

gastrofunlogoRedaktion
   

Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

19. december 2017

Opskrift på chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandler

Molekylær gastronomi opskrift: Chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandle


Chokoladeskaller med karamelliseret hvid chokolademousse, appelsinbåde og brændte mandler

Forfatter: Redaktion
Ret: Dessert
Køkken: Molekylær gastronomi

Ingredienser

  • 500 gram Chokolade Mørk
  • 1 dåse Sølvspray (Spiseligt)
  • Special Ingredients Chocolate Coated Crackle Crystals
  • 2 deciliter Fløde
  • 150 gram Chokolade Hvid
  • 1 stk. Husblas
  • 10 gram Glukosesirup
  • 30 gram Mandler
  • 20 gram Sukker
  • 10 gram Vand

Sådan gør du

  • Chokoladeskaller

    1. Temperer chokoladen. Dvs. smelt chokoladen og få den op på 55 grader. Derefter skal den køles ned til 27 grader for at blive varmet op til 32 grader igen.
    2. Pust balloner op i passende størrelser og dyb dem i chokoladen.
    3. Drys Crackle Crystals på skallerne.
    4. Lad dem tørre og spray dem med sølvspray.

    Karamelliseret hvid chokolademousse

    Læg husblassen i koldt vand.
    Hak chokoladen fint og læg det op i en skål.
    Varm fløden og glukosesiruppen i en gryde under omrøring. Det må ikke koge.
    Hæld derefter den varme fløde over chokoladen og rør det rundt til du har en lækker cremet konsistens. 
    Vrid husblassen for vand, og bland den i cremen. Pisk det godt indtil husblassen er smeltet.
    Beklæd skålen med husholdningsfilm og sæt på køl i minimum et par timer.
    Pisk cremen let og luftig og hæld det i en sprøjtepose. 
     

    Brændte mandler

    Hæld mandlerne, vandet og sukkeret i en tykbundet gryde. Det er vigtigt, at varmen er jævn - så rør jævnligt rundt i gryden.
    Når vandet fordamper smuldrer sukkeret og her skal deres kraftigt rundt. 
    Når cirka halvdelen af sukkeret er smeltet, hældes blandingenover på et stykke bagepapir.
    Når mandlerne er kolde, løsnes de fra hinanden og er klar til servering.
     

    Servering

    Skallerne fyldes med moussen og de brændte mandler og vendes på hovedet hen over en enzym-skrællet appelsinbåd.