
Opskrift på chokoladekage med flødefraiche
Du kender den klassiske tørre chokoladekage fra din barndom, hvor du føler at den pulveriserer i munden på dig. Vi garanterer dig at den her kage ikke kommer i nærheden af det. Vores opskrift er lækker svampet og saftig.
Kagen blev serveret med en hjemmelavet flødefraiche og blåbær og jordbær.

Chokoladekage med flødefraiche
Ingredienser
- 250 gram Smør
- 150 gram Chokolade
- 4 stk. Æg
- 250 gram Sukker
- 150 gram Hvedemel
- 50 gram Kakao
- 2 spsk. Creme Fraiche 18 %
- 2 spsk. Fløde 38 %
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Chokoladekage
Smelt chokolade og smør i en gryde og rør det til en homogenmasse. Lad chokoladen køle lidt af. Imens chokoladen køler, piskes sukker og æg luftige og lette. Sigt mel og kakao pulver ned i æggemassen, sammen med salt. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse. Vend forsigtigt den afkølede chokolade/smør ned i æggemassen. Kom kagemassen op i et tærtefad med en diameter på 21 cm, beklædt med bagepapir. Bag chokoladekage på nederst rille i en forvarmet ovnen ved 170 grader alm. ovn i 30-35 minutter.Flødefraiche
Bland creme fraichen, fløden og vaniljesukkeret i en skål og pisk det luftigt i 2-3 minutter med et el-piskeris.Servering
Skold lynhurtigt blåbærene og jordbærene og skær dem i halve. Skær en tynd skive chokoladekage og server med flødefraichen og bærrene.