Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladekage med flødefraiche

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

11. april 2018
Serveret med blåbær og jordbær

Opskrift på chokoladekage med flødefraiche

Du kender den klassiske tørre chokoladekage fra din barndom, hvor du føler at den pulveriserer i munden på dig. Vi garanterer dig at den her kage ikke kommer i nærheden af det. Vores opskrift er lækker svampet og saftig. 

Kagen blev serveret med en hjemmelavet flødefraiche og blåbær og jordbær.


Antal: 1 Portioner

Chokoladekage med flødefraiche

Serveret med blåbær og jordbær
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Smør
  • 150 gram Chokolade
  • 4 stk. Æg
  • 250 gram Sukker
  • 150 gram Hvedemel
  • 50 gram Kakao
  • 2 spsk. Creme Fraiche 18 %
  • 2 spsk. Fløde 38 %
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Chokoladekage

    Smelt chokolade og smør i en gryde og rør det til en homogenmasse. Lad chokoladen køle lidt af.
    Imens chokoladen køler, piskes sukker og æg luftige og lette.
    Sigt mel og kakao pulver ned i æggemassen, sammen med salt. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
    Vend forsigtigt den afkølede chokolade/smør ned i æggemassen.
    Kom kagemassen op i et tærtefad med en diameter på 21 cm, beklædt med bagepapir.
    Bag chokoladekage på nederst rille i en forvarmet ovnen ved 170 grader alm. ovn i 30-35 minutter.
    Chokoladekage
     

    Flødefraiche

    Bland creme fraichen, fløden og vaniljesukkeret i en skål og pisk det luftigt i 2-3 minutter med et el-piskeris.
     

    Servering

    Skold lynhurtigt blåbærene og jordbærene og skær dem i halve.
    Skær en tynd skive chokoladekage og server med flødefraichen og bærrene.