x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokoladekage med flødefraiche

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. april 2018
Serveret med blåbær og jordbær

Du kender den klassiske tørre chokoladekage fra din barndom, hvor du føler at den pulveriserer i munden på dig. Vi garanterer dig at den her kage ikke kommer i nærheden af det. Vores opskrift er lækker svampet og saftig. 

Kagen blev serveret med en hjemmelavet flødefraiche og blåbær og jordbær.


Chokoladekage med flødefraiche

Serveret med blåbær og jordbær
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Smør
  • 150 gram Chokolade
  • 4 stk. Æg
  • 250 gram Sukker
  • 150 gram Hvedemel
  • 50 gram Kakao
  • 2 spsk. Creme Fraiche 18 %
  • 2 spsk. Fløde 38 %
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Chokoladekage

    Smelt chokolade og smør i en gryde og rør det til en homogenmasse. Lad chokoladen køle lidt af.
    Imens chokoladen køler, piskes sukker og æg luftige og lette.
    Sigt mel og kakao pulver ned i æggemassen, sammen med salt. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
    Vend forsigtigt den afkølede chokolade/smør ned i æggemassen.
    Kom kagemassen op i et tærtefad med en diameter på 21 cm, beklædt med bagepapir.
    Bag chokoladekage på nederst rille i en forvarmet ovnen ved 170 grader alm. ovn i 30-35 minutter.
    Chokoladekage
     

    Flødefraiche

    Bland creme fraichen, fløden og vaniljesukkeret i en skål og pisk det luftigt i 2-3 minutter med et el-piskeris.
     

    Servering

    Skold lynhurtigt blåbærene og jordbærene og skær dem i halve.
    Skær en tynd skive chokoladekage og server med flødefraichen og bærrene. 
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.