Sifon skum

Sifon skum
Indholdsfortegnelse

Det er svært at finde den rette konsistens der giver den rigtige skum og derfor har vi fået Theis Haubirk fra Molekymi.dk til at lave denne guide til os.

 

Jeg høre tit nogle der har lidt problemer med at lave skum i deres sifonflaske. Så er du helt ny i denne verden,  kan du bruge denne korte guide, og bruge gelatine som "luft holder".  

Tænk på, hvordan skummet bliver serveret, hvordan det bliver brugt, og hvordan du vil have det..


Cocktail skum (0,75 procent gelatine)

Dette er et meget let skum, der flyder oven på en cocktail. Den flyder let ud, og den forbliver ikke i koppen, når selve cocktailen er blevet drukket.


Blødt skum, som let flødeskum (1,5 procent gelatine)

Dette skum giver nogle gode præsentationer, som når det røres af sifonen over en frugtsalat. Skummet opløses i væske inden for få minutter, så server madet straks efter dispensering af skummet.


Tykt skum, som barberskum (2,25 procent gelatine)

Dette tætte skum serveres bedst med andre faste ingredienser for at skabe kontrast. Skummet bevarer sin form i lang tid.

 

Hvad er geletine?

Gelatine er et fortykkelsmiddel der primært er lavet af protein. Det laves typisk af knogler/hud fra svin og køer.

Den mest kendte gelatine er husblas, der er gelatine i et hårdt, sprødt blad, der skal opløses før det kan bruges. Der findes også plantebaserede geleringsmiddler, der gør det muligt for veganere at kunne lave f.eks. panna cotta eller geléer uden at gå på kompromis med deres livsstil.

Læs mere om sifon i denne artikel: CO2 eller N2O - hvad skal jeg bruge i min sifon?

Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier