ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Roastbeef – den perfekte rosa udskæring

PER ASMUSSEN | 18. december 2018

Roastbeef er en oksesteg af inderlår, culotte eller mørbrad, som er kendetegnet ved, at stegen har en rosa farve i midten og gerne helt ud til stegeskorpen. Det er et meget alsidigt stykke kød, da det både kan tilberedes og serveres på mange forskellige måder. Vi vil her se nærmere på nogle af de mange serveringer roastbeefen kan byde på.

 

Varm og kold

Overordnet kan roastbeef serveres på to forskellige måder: varm og kold. Som varm ret serveres den ofte i en klassisk anretning med sovs og kartofler, mens den kold fungerer som pålæg, ofte som smørrebrød med remoulade, ristede løg og peberrod.

Roastbeef kan være særligt populært at spise omkring påske, hvor de kolde, tyndtskåret skiver ofte indgår som en del af det kolde bord til påskefrokosten. For at få det meste ud af din roastbeef kan du med fordel lave den til aftensmad aftenen inden påskefrokosten, og bruge resterne til pålæg.

 

Tilberedningsmetoder

En roastbeef kan tilberedes både på pande, i ovn, på grill, kogt og sous vide, og ofte vil man bruge en kombination af forskellige tilberedningsmetoder for både at opnå den rigtige stegetemperatur og få en flot stegeskorpe.

Fx kan du tilberede stegen sous vide, hvilket vil sikre at du opnår den rigtige kernetemperatur og en flot rosa farve helt ude til kanten af kødet. Når stegen kommer ud af sit sous vide vandbad, har det en lidt uflatterende gråbrun farve, og derfor vil man bagefter stege det ca. 30 sekunder på hver side, for at give det en flot og lækker stegeskorpe, uden at ødelægge den indre farvning af kødet.

Roastbeef er perfekt til at tilberede sous vide, da det med garanti bliver mørt uden at blive tørt, og det vil desuden få en rosa farve helt ude til kanten, i modsætning til andre tilberedningsmetoder, som giver en bredere grå kant.

Man kan dog også gå omvendt til værks og stege kødet på panden først, og der bagefter tilberede det færdigt i ovn eller stegegryde, hvor man overvåger kernetemperaturen med et stegetermometer.

 

Engelsk roastbeef

Det er ikke kun herhjemme roastbeef er en populær servering. I England har de en tradition for at servere ”roastbeef with all the trimmings”, som er en roastbeef med fx hasselback kartofler, gulerødder a la creme, Yorkshirepudding, og selvfølgelig en god mængde tyk gravy til. Denne ret serverer de særligt om efteråret og vinteren, hvor der er mørkt og koldt, og hvor det virker mere indbydende at spise en tung og god ret som denne.

 

Roastbeef opskrifter

Vi vil ikke lægge skjul på at vi anser roastbeef udskæringen som signaturretten for sous vide tilberedning.

 

Sous vide roastbeef

Roastbeef

Se hele opskriften her.


Roastbeef sous vide

Roastbeef sous vide

Se hele opskriften her.


Roastbeef sous vide

Roastbeef sous vide

Se hele opskriften her.


Roastbeef med flødekartofler

Roastbeef sous vide

Se hele opskriften her.


Roastbeef på 2 måder

Roastbeef på 2 måder

Se opskriften her.

Skriv en kommentar