Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Reverse Sear

Bent Soele Christensen

Voldsomt glad for mad, især bbq relateret, har siden BS Bbq og er begyndt i det små at nørde med dry aging.

23. januar 2019

Jeg vil lige bruge et par minutter på at skrive om en af mine absolutte favoritter når det kommer til grill metoder.
Den kan naturligvis også bruges til ovn og stegepande, men hvor er det sjove i det? ?

Det kan i bund og grund sammenlignes meget let med sous vide, da man langsomt giver kødet den ønskede kernetemperatur. Og man ender med et stykke kød med lækker ens farve hele vejen igennem og lækker maillard reaktion på ydersiden. Alt sammen uden at man er nød til at servere lunken kød, som man kan opleve med kød der hviler efter tilberedning.

Det forgår som følger. Tænd din grill, jeg er bedøvende ligeglad med brændsel og mærke, kødet bliver godt alligevel, indstil den til cirka 115 grader, 100 eller 120 kan også bruges det ændre blot på tiden.

Læg kødet på og lad det ligge til den ønskede kernetemperatur er opnået, jeg går som regel efter 48-49 grader for en medium/rare bøf.

Tag kødet af og lad det hvile i 15-20 minutter, imens du hidser en grill eller pande op til lige under smeltepunktet, nej jo varmer jo bedre for jo hurtigere får du en lækker stegeskorpe uden at slå bøffen ihjel. Som nævnt undgår du på den måde at kødet bliver lunken serveret.

Skyd endelig løs hvis i har spørgsmål.


Følg min Facebook side her.