Bacon i microbølgeovnen - test af Makin' Bacon

Bakken fra Makin' Bacon med baconstykkerne på
Indholdsfortegnelse

Da jeg faldt over Makin' Bacon på nettet for nyligt, var jeg ikke ret længe i tvivl om at det var noget jeg skulle prøve af. Et produkt der kan tilberede bacon på fem minutter og hvor det overskydende fedt endda løber af, er ikke mindre end fantastisk.

makin bacon bakken til tilhørende stativer
Makin' Bacon bakken med tilhørende stativer

Efter at have vasket bakken af, var det bare at hænge noget bacon på stativerne. De fungerer sådan at man bruger det antal stativer der skal til for at der er plads til den bacon man skal bruge. Det minimerer opvask og det er jeg kæmpefan af generelt :-)

Makin bacon med bacon hængende
Bacon er hængt op og klar til microbølgeovnen

Jeg havde næste ikke mere hjemmelavet bacon tilbage, så det var på med en pakke almindeligt butiksbacon. Jeg tror faktisk at det var en fordel, men mere om det senere.

Makin bacon i microbølgeovnen
Ind i microbølgeovnen med det hele

Så røg det hele i microbølgeovnen. Instruktionen siger ca. 1 minut pr. stykke bacon, så jeg prøvede forsigtigt med 5 minutter for de seks stykker jeg havde hængt på.

Efter 5 minutter i microbølgeovnen
Efter de første 5 minutter i microbølgeovnen

Resultatet så fint ud, men da jeg mærkede på dem kunne jeg se at de skulle have lidt mere.

De endte med at få 6 ½ minut før de var helt som jeg gerne vil have dem - knasende, men ikke tørre og hårde.

Færdig bacon
Det færdige og meget lækre resultat

Det overskydende fedt lå fint i bunden af bakken og var lige til at hælde i et avispapir og kassere. Undervejs i tilberedningen hørte jeg nogle store knald fra ovnen, så jeg var lidt nervøs for rengøringen af denne. Det var dog uden grund.

Overskydende baconfedt i bunden af bakken
Det overskydende baconfedt ligger i bunden af bakken

Siden jeg havde brugt bacon købt i butikken (coops bruger jeg altid) var vandindholdet ret højt og dermed også dampniveauet. Jeg tror at det havde gjort at det fedt der sprøjtede rundt i ovnen ikke brændte fast, men let kunne tørres af med et stykke køkkenrulle.

Når jeg nærlæser vejledningen, står der godt nok at man kan lægge et stykke køkkenrulle over det hele for at undgå sprøjt, så det er også en mulighed.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med mit køb - det er supernemt at få et ensartet resultat og rengøringen var nem så længe jeg vaskede det hele med det samme.

 

Se videoen herunder af hvordan testen forløb:

 


Læs mere om bacon her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sværhedsgrad
Sociale medier