Opskrift på hasselback kålrabi
Det her er første gang, jeg har arbejdet med denne knudrede roe.
Kålrabi kaldes også for kålroe og er én af de ældste grøntsager, vi har herhjemme – og så er det også én af de mest undervurderede grøntsager overhovedet!
Grundtanken bag denne ret er faktisk tyvstjålet fra Gastronomisk Undergrund i september 2019. Her sparkede kokken, Mark Veber Bak Hansen, fuldstændig benene væk under os med den mest simple ret, der (efter vores mening) kunne bryste sig af at være én af aftenens suverænt bedste serveringer – på trods af sin enkelthed! Hver kålrabi havde fået 100 snit og var derefter lyntilberedt i ganske få minutter. De mange snit og den korte tilberedning gav kålrabien et utroligt interessant bid.
Og det var jeg nødt til selv at prøve kræfter med. Min version er ikke nær så fintsnittet som Mark Veber Bak Hansens, men den blev alligevel helt fænomenalt lækker.
Hasselback kålrabi opskrift
Hasselback kålrabi
Ingredienser
- 0.5 stk. Kålrabi
- Salt og peber
- Hvidløgspulver
- Olie neutral
Sådan gør du
- Skær skiver af kålrabien på 2 - 3 centimeters tykkelse.
- Lav masser af snit 2/3 ned i kålrabiskiverne. Snit på begge ledder, så der dannes små firkanter.
- Krydr med salt, peber, hvidløgspulver og olie og steg dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 20 - 30 minutter. Vend dem, når de er halvvejs.