ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hasselback kålrabi

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

17. februar 2020
Yderst dekorativ og delikat ret, der både kan serveres som en forret for sig eller som et lækkert tilbehør. Sådan har du ikke set kålrabi før!

Opskrift på hasselback kålrabi

Det her er første gang, jeg har arbejdet med denne knudrede roe.

Kålrabi kaldes også for kålroe og er én af de ældste grøntsager, vi har herhjemme – og så er det også én af de mest undervurderede grøntsager overhovedet!

Hasselback kålrabi

Grundtanken bag denne ret er faktisk tyvstjålet fra Gastronomisk Undergrund i september 2019. Her sparkede kokken, Mark Veber Bak Hansen, fuldstændig benene væk under os med den mest simple ret, der (efter vores mening) kunne bryste sig af at være én af aftenens suverænt bedste serveringer – på trods af sin enkelthed! Hver kålrabi havde fået 100 snit og var derefter lyntilberedt i ganske få minutter. De mange snit og den korte tilberedning gav kålrabien et utroligt interessant bid.

Og det var jeg nødt til selv at prøve kræfter med. Min version er ikke nær så fintsnittet som Mark Veber Bak Hansens, men den blev alligevel helt fænomenalt lækker.

Hasselback kålrabi opskrift

Hasselback kålrabi


Antal: 2 personer

Hasselback kålrabi

Yderst dekorativ og delikat ret, der både kan serveres som en forret for sig eller som et lækkert tilbehør. Sådan har du ikke set kålrabi før!
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 0.5 stk. Kålrabi
  • Salt og peber
  • Hvidløgspulver
  • Olie neutral

Sådan gør du

  • Skær skiver af kålrabien på 2 - 3 centimeters tykkelse.
  • Lav masser af snit 2/3 ned i kålrabiskiverne. Snit på begge ledder, så der dannes små firkanter.
  • Krydr med salt, peber, hvidløgspulver og olie og steg dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 20 - 30 minutter. Vend dem, når de er halvvejs.