ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Iberico Lomo Sous Vide

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

11. maj 2018
Iberico Lomo (loin) er et lækkert stykke fra den fantasiske spanske, sortfodssvin Iberico. Kødet minder mere om et godt stykke oksekød frem for det danske svinekød.

Opskrift på iberico lomo sous vide

Iberico Lomo (loin) er et lækkert stykke fra den fantasiske spanske, sortfodssvin Iberico. Kødet minder mere om et godt stykke oksekød frem for det danske svinekød. Derfor skal det også tilberedes tættere på rosa end gennemstegt. Lomo (loin) udskæringen kommer svinets kamsteg.


Antal: 4 personer

Iberico Lomo Sous Vide

Iberico Lomo (loin) er et lækkert stykke fra den fantasiske spanske, sortfodssvin Iberico. Kødet minder mere om et godt stykke oksekød frem for det danske svinekød.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer

Ingredienser

  • 700 gram Iberico Lomo
  • 10 gram Smør
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom en smule salt og en del peber på kødet og brun det af på en pande i 15 sekunder på hver side.
  • Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad i 3 timer ved 59 grader.
  • Tag kødet ud af posen og tør dem godt af - enten med et viskestykke eller køkkenrulle.
  • Varm en pande hårdt med neutral olie på. Når den er varm nok tilsættes smør og kødet brunes på begge sider og er nu klar til servering. 

Noter

Kødsaften fra vakuumposen kan gemmes og bruges til sauces eller gryderetter.