
Opskrift på sushi-bowl med miso-dressing
Smuk og vegetarudgave af en klassisk sushi-bowl.
Denne version er glutenfri og får masser af gode proteiner fra edamamebønner.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemt glutenfrit“, hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:
“De såkaldte sushi-bowls er blevet meget populære den seneste tid, og det er ikke uden grund – det er en virkelig let og lækker måde at få ryddet ud i køleskabet
på og ikke mindst få spist en masse gode grøntsager! Denne udgave er selvsagt uden fisk, men den har stadig en lækker havagtig smag takket være nori-tangen.”

Sushi-bowl med miso-dressing
Ingredienser
- 1 deciliter Fuldkornsris
- 1 stk. Avocado
- 5 stk. Radiser
- 0.5 stk. Agurk
- 2 stk. Gulerødder
- Nori tang 2 ark
- 2 deciliter Edamamebønner optøede
- 1 spsk. Sesamfrø sorte
Dressing
- 1 spsk. Misopasta
- 2 spsk. Æblecidereddike
- 2 spsk. Tahin
- 1 spsk. Soya
- 2 spsk. Vand
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisningen på posen i god tid – de skal være kolde til salaten.
- Snit avocado og radiser i tynde skiver, og agurk og gulerødder i stave.
- Nori-tangen rives i mindre stykker.
- Rør derefter ingredienserne til dressingen sammen.
- Anret avocado, radiser, agurk, gulerødder og nori-tang i skåle med ris og edamamebønner, og top med sesamfrø og dressing lige inden servering.