x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hakkebøf med bløde løg og pandesovs

LINDHARDT OG RINGHOF | 21. oktober 2019

Klassisk og lækker hakkebøf med det hele – bløde løg, brun sovs, kartofler og pandestegt hakket oksekød.

Vi har opskriften fra bogen: “Meyers – når du flytter hjemmefra”, hvor der arbejdes med at lave sund og lækker mad, der er til at betale sig til på en SU:

“Traditionstro hakkebøffer med det hele, inklusiv en køreplan for bløde, let karamelliserede løg, brun pandesovs og saftige bøffer. Spis dem med kartofler eller rugbrød til. Den smørstegte spidskål går også godt til.”


Hakkebøf med bløde løg og pandesovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

KARTOFLER

  • 350 gram Kartofler
  • Salt
  • 1 bundt Persille kruspersille
  • 1 spsk. Smør

HAKKEBØFFER

  • 350 gram Hakket Oksekød
  • Salt og peber
  • Smør til stegningen
  • Olie til stegningen

BLØDE LØG

  • 2 stk. Løg
  • Olie

PANDESOVS

  • 2.5 deciliter Hønsebouillon
  • Hvedemel 1-2 spsk. til jævning
  • Vand 2-3 spsk.
  • 0.5 deciliter Piskefløde
  • Æblecidereddike eller anden lys eddike
  • Sovsekulør

DESUDEN

  • Syltede rødbeder

Sådan gør du

Kartofler

  • Skrub eller skræl kartoflerne, dæk med vand, kom salt i, bring gryden i kog, skru ned, og kog kartoflerne under låg i ca. 15 minutter, til de er møre.
    Hæld vandet fra, og lad kartoflerne holde sig lune under låg.
    Ved spisetid, tilsæt hakket persille og smør, og vend rundt.
     

Hakkebøffer

  • Form kødet til 2 bøffer, og giv dem et let tryk – de skal have et lidt ’buttet’ udseende, så de ikke er for tynde, men stadig har en god
    flad overflade at stege.
    Hak overfladen med en kniv på to ledder til et krydset mønster.
    Krydr med salt og peber.
    Varm smør og olie op i en pande, til smørret er bruset godt af, og steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side, til de har fået godt med farve, men ikke er helt gennemstegte.
    Tag bøfferne af panden.
     

Bløde løg

  • Pil løgene, halver dem, og snit dem.
    Steg løgene bløde i samme pande med lidt ekstra fedtstof – det tager 8-10 minutter.
    Krydr med salt, peber og lidt eddike, og tag løgene af panden.
     

Pandesovs

  • Kom bøfferne tilbage på panden, og tilsæt bouillon.
    Lad bøfferne simre i saucen i 5-8 minutter – alt efter, hvordan du kan lide dine bøffer.
    Tag igen bøfferne af panden.
    Ryst mel og vand sammen, og pisk meljævningen i bouillonen.
    Kog igennem, til sovsen er tyknet.
    Tilsæt fløde, og lad sovsen simre i 5-6 minutter mere.
    Smag til med salt, peber og et dryp eddike, og juster evt. med lidt kulør.
    Server bøfferne i sovsen med løg på toppen og kartofler og rødbeder ved siden af.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Fotograf: Chris Tonnesen


Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S