ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 30. maj 2020
Denne ret tager sig godt ud sammen med et glas rosé- eller hvidvin på en terrasse en lun forårs- eller sommerdag. Retten er mild, men ingredienserne går godt i spænd sammen.

Sommer på en tallerken.

Denne ret tager sig godt ud sammen med et glas rosé- eller hvidvin på en terrasse en lun forårs- eller sommerdag.

Retten er mild, men ingredienserne går godt i spænd sammen.

Min fisk er købt hos min lokale fiskemand og retten er inspireret af tips jeg fik fra ham. Jeg er så heldig at han tidligere har været på junior kokkelandsholdet, så der er altid masser af gode tricks fra ham.

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce


Antal: 2 Portioner

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Denne ret tager sig godt ud sammen med et glas rosé- eller hvidvin på en terrasse en lun forårs- eller sommerdag. Retten er mild, men ingredienserne går godt i spænd sammen.
3 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Dampet torsk

  • 200 gram Torskefilet i stykker af 100 gram
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 deciliter Hvidvin Tør hvidvin
  • 2 deciliter Piskefløde
  • Citronskal fra en økologisk citron
  • Salt
  • Peber
  • 10 gram Smør
  • 1 spsk. Jomfruolivenolie
  • Frisk timian
  • Bredbladet persille

Asparges

  • 200 gram Smør
  • 200 gram Vand
  • 1 bundt Asparges

Pynt

  • Tallerkensmækker
  • rød skovsyre
  • Hvidløgsspirrer

Sådan gør du

Dampet torskefilet 

  • Varm en sautepande op med smør og olie ved middel varme.
  • Snit skalotteløg fint, og steg dem klare på panden, uden at de tager farve.
  • Tilsæt persille, timian og hvidvin. Lad den koge lidt ind, inden fløden tilsættes
  • Riv citronskal ned i saucen og bring det hele i kog.
  • Læg de to stykker torsk på hver deres stykke bagepapir. Kom dem ned i saucen Skru ned for varmen, så saucen ikke koger, men blot simrer.
  • Damp torsken i cirka 10 minutter, men tjek løbende fisken så den ikke bliver overtilberedt. Brug evt. en kødnål, til at tjekke om fisken er klar (stik nålen ind i siden på fisken og træk nålen ud og læg nålen på læben. Har nålen lidt varme er fisken klar).
  • Tag fisken af og lad den dryppe af på et viskestykke.
  • Lad saucen koge lidt mere ind og smag til med salt, peber og evt. mere citronskal.

Asparges

  • Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.
  • Kom de knækkede og vaskede asparges i gryden.
  • Skru ned for varmen, så det småkoger og lad dem koge i 5 minutter.
  • Tag de kogte asparges op og lad dem dryppe af på et viskestykke.
  • Anret på den ønskede tallerken og pynt af med tallerkensmækker og skovsyre.
  • Kom saucen på saucekande og server straks.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.