Go Back
+ servings
Antal: 2 Portioner

Dampet torskefilet med asparges og flødesauce

Denne ret tager sig godt ud sammen med et glas rosé- eller hvidvin på en terrasse en lun forårs- eller sommerdag. Retten er mild, men ingredienserne går godt i spænd sammen.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Asparges, Fisk, Gourmet, Sommer, Torsk, Torskefilet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Dampet torsk

  • 200 gram Torskefilet i stykker af 100 gram
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 deciliter Hvidvin Tør hvidvin
  • 2 deciliter Piskefløde
  • Citronskal fra en økologisk citron
  • Salt
  • Peber
  • 10 gram Smør
  • 1 spsk. Jomfruolivenolie
  • Frisk timian
  • Bredbladet persille

Asparges

  • 200 gram Smør
  • 200 gram Vand
  • 1 bundt Asparges

Pynt

  • Tallerkensmækker
  • rød skovsyre
  • Hvidløgsspirrer

Sådan gør du

Dampet torskefilet 

  • Varm en sautepande op med smør og olie ved middel varme.
  • Snit skalotteløg fint, og steg dem klare på panden, uden at de tager farve.
  • Tilsæt persille, timian og hvidvin. Lad den koge lidt ind, inden fløden tilsættes
  • Riv citronskal ned i saucen og bring det hele i kog.
  • Læg de to stykker torsk på hver deres stykke bagepapir. Kom dem ned i saucen Skru ned for varmen, så saucen ikke koger, men blot simrer.
  • Damp torsken i cirka 10 minutter, men tjek løbende fisken så den ikke bliver overtilberedt. Brug evt. en kødnål, til at tjekke om fisken er klar (stik nålen ind i siden på fisken og træk nålen ud og læg nålen på læben. Har nålen lidt varme er fisken klar).
  • Tag fisken af og lad den dryppe af på et viskestykke.
  • Lad saucen koge lidt mere ind og smag til med salt, peber og evt. mere citronskal.

Asparges

  • Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.
  • Kom de knækkede og vaskede asparges i gryden.
  • Skru ned for varmen, så det småkoger og lad dem koge i 5 minutter.
  • Tag de kogte asparges op og lad dem dryppe af på et viskestykke.
  • Anret på den ønskede tallerken og pynt af med tallerkensmækker og skovsyre.
  • Kom saucen på saucekande og server straks.