Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ølbraiseret oksespidsbryst

Gastrofamilien

Gastrofamilien elsker alle former for mad. Uanset om det er børnevenligmad, hurtigmad eller simreretter. Det vigtige for os er velsmag, uanset hvilken ret du laver.

5. november 2020
OPSKRIFT PÅ ØLBRASERIET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR. Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.

Opskrift på Ølbraiseret oksespidsbryst

OPSKRIFT PÅ ØLBRAISERET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR.

Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.

Ølbraiseret oksespidsbryst


Antal: 4 personer

Ølbraiseret oksespidsbryst

OPSKRIFT PÅ ØLBRASERIET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR. Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.
Forfatter: Gastrofamilien
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer 30 minutter

Ingredienser

Ølbraiseret spidsbryst

  • 1 kilogram Oksespidsbryst
  • 1 stk. Løg
  • 1 spsk. Brun farin
  • 3 stk. Gulerødder
  • 3 stk. Rosmarinkviste
  • 66 centiliter Øl
  • Salt og Peber
  • 2 spsk. Solsikkeolie

Pommes Anna

  • 6 stk. Bagekartofler store og skrællede
  • 150 gram Smør
  • 4 stk. Timianstilke
  • 2 fed Hvidløg knuste
  • 2 tsk. Groft salt
  • 1 tsk. Peber kværnet

Bacon kantarel og timian smør

  • 100 gram Bacon i skiver
  • 15 gram Kantareller tørrede
  • 1 stk. Timianstilke
  • 200 gram Smør
  • 0.5 tsk. Peber kværnet

Sådan gør du

Ølbraiseret spidsbryst

  • Når kødet er færdigstegt har det rigtig godt af at hvile en halv times tid. Tiden er en oplagt mulighed for at lave en lækker sauce på stegeskyen.
  • Skræl gulerødderne, skær dem i grove stykker og læg dem i et ovnfast fad.
  • Pil løget og skær det til kvarte både og læg også det i fadet.
  • Brun kødet grundigt på begge sider på en rygende varm pande og læg det op i fadet til gulerødder og løg.
  • Drys rigeligt med salt og peber over kødet, læg rosmarin ovenpå kødet og hæld øllen ned langs siden på fadet.
  • Sæt fadet i en 130 grader varm ovn i 4 1/2 time. Nu har du et ultra mørt stykke kød, som går rigtig godt i mange kombinationer.

Pommes Anna

  • Brug et mandolinjern til at skære bagekartofler i så tynde skiver som muligt og spred dem ud på et rent viskestykke, så de kan tørre af.
  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt hvidløg, salt, peber og timian. Lad det stå og varme på blusset et par minutter inden du slukker, så smørret kan tage smag af ingredienserne.
  • Tag et ovnfast fad eller lignende, tag en pensel og pensl fadet med det smeltede smør.
  • Fordel det første lag kartoffelskiver i bunden af fadet og pensl toppen af kartoffellaget med smørret. Fortsæt denne proces med så mange lag kartoffel fadet eller mængden tillader. 
  • Læg nu et stykke bagepapir ovenpå kartoflerne og placer, eksempelvis, et træskærebræt ovenpå bagepapiret, samt alle tunge ting du har i nærheden. Pointen er at få tynget skærebrættet ned, så kartoffellagene presses sammen så meget som muligt.
  • Bag dine Pommes Anna i 90 minutter ved 150 graders normal varme, mens de er tynget ned.
  • Tag fadet ud af ovnen og lad det køle af på køkkenbordet.
  • Skær dine Pommes Anna ud i den ønskede form og bag dem ved 225 graders varme i omkring 10 minutter. Så er der serveret!  

Bacon kantarel & timian smør

  • 1. Udblød kantarellerne i koldt vand i 10 minutter. Skyl dem efterfølgende grundigt og vrid så meget vand ud af dem som muligt.
  • Sauter kantarellerne på en varm pande i en smule smør og læg dem til side.
  • Fordel nu baconskiverne på et stykke bagepapir og steg dem i en ovn på 150 grader til det meste af fedtet er smeltet af og baconen er ultra sprød.
  • Put sauterede kantareller, ultra sprød bacon, timian, peber og smør i en blender og blend til smørret er ensartet, omkring 2 minutter. 
  • Velbekomme!