OPSKRIFT PÅ ØLBRASERIET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR. Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.

Opskrift på Ølbraiseret oksespidsbryst
OPSKRIFT PÅ ØLBRAISERET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR.
Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.

Antal: personer
Ølbraiseret oksespidsbryst
OPSKRIFT PÅ ØLBRASERIET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR. Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.
Grej
Ingredienser
Ølbraiseret spidsbryst
- 1 kilogram Oksespidsbryst
- 1 stk. Løg
- 1 spsk. Brun farin
- 3 stk. Gulerødder
- 3 stk. Rosmarinkviste
- 66 centiliter Øl
- Salt og Peber
- 2 spsk. Solsikkeolie
Pommes Anna
- 6 stk. Bagekartofler store og skrællede
- 150 gram Smør
- 4 stk. Timianstilke
- 2 fed Hvidløg knuste
- 2 tsk. Groft salt
- 1 tsk. Peber kværnet
Bacon kantarel og timian smør
- 100 gram Bacon i skiver
- 15 gram Kantareller tørrede
- 1 stk. Timianstilke
- 200 gram Smør
- 0.5 tsk. Peber kværnet
Sådan gør du
Ølbraiseret spidsbryst
- Når kødet er færdigstegt har det rigtig godt af at hvile en halv times tid. Tiden er en oplagt mulighed for at lave en lækker sauce på stegeskyen.
- Skræl gulerødderne, skær dem i grove stykker og læg dem i et ovnfast fad.
- Pil løget og skær det til kvarte både og læg også det i fadet.
- Brun kødet grundigt på begge sider på en rygende varm pande og læg det op i fadet til gulerødder og løg.
- Drys rigeligt med salt og peber over kødet, læg rosmarin ovenpå kødet og hæld øllen ned langs siden på fadet.
- Sæt fadet i en 130 grader varm ovn i 4 1/2 time. Nu har du et ultra mørt stykke kød, som går rigtig godt i mange kombinationer.
Pommes Anna
- Brug et mandolinjern til at skære bagekartofler i så tynde skiver som muligt og spred dem ud på et rent viskestykke, så de kan tørre af.
- Smelt smør i en kasserolle og tilsæt hvidløg, salt, peber og timian. Lad det stå og varme på blusset et par minutter inden du slukker, så smørret kan tage smag af ingredienserne.
- Tag et ovnfast fad eller lignende, tag en pensel og pensl fadet med det smeltede smør.
- Fordel det første lag kartoffelskiver i bunden af fadet og pensl toppen af kartoffellaget med smørret. Fortsæt denne proces med så mange lag kartoffel fadet eller mængden tillader.
- Læg nu et stykke bagepapir ovenpå kartoflerne og placer, eksempelvis, et træskærebræt ovenpå bagepapiret, samt alle tunge ting du har i nærheden. Pointen er at få tynget skærebrættet ned, så kartoffellagene presses sammen så meget som muligt.
- Bag dine Pommes Anna i 90 minutter ved 150 graders normal varme, mens de er tynget ned.
- Tag fadet ud af ovnen og lad det køle af på køkkenbordet.
- Skær dine Pommes Anna ud i den ønskede form og bag dem ved 225 graders varme i omkring 10 minutter. Så er der serveret!
Bacon kantarel & timian smør
- 1. Udblød kantarellerne i koldt vand i 10 minutter. Skyl dem efterfølgende grundigt og vrid så meget vand ud af dem som muligt.
- Sauter kantarellerne på en varm pande i en smule smør og læg dem til side.
- Fordel nu baconskiverne på et stykke bagepapir og steg dem i en ovn på 150 grader til det meste af fedtet er smeltet af og baconen er ultra sprød.
- Put sauterede kantareller, ultra sprød bacon, timian, peber og smør i en blender og blend til smørret er ensartet, omkring 2 minutter.
- Velbekomme!