Opskrift på medister med stuvet spidskål
Medisterpølse med stuvet spidskål er en nyfortolkning af klassikeren medisterpølse med stuvet hvidkål, som mange holder af.
Spidskål er lidt lettere og smager ikke så kraftigt af kål, som hvidkål gør, så den er også oplagt at servere for dem, der måske ikke er de store hvidkålfans.
Retten kan serveres både med og uden kogte kartofler som tilbehør.
Medister med stuvet spidskål
Ingredienser
- 600 gram Medisterpølse køb en god én, gerne fra slagteren
- 30 gram Smør
Stuvet spidskål
- 1 stk. Spidskål
- 30 gram Smør
- 30 gram Hvedemel
- 3 deciliter Mælk eller halvt mælk og halvt kogevand fra kålen
- 1 deciliter Piskefløde
- Muskatnød revet
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
Medister:
- Prik medisterpølsen med en kødnål og læg den i en dyb pande, gerne en sauterpande.
- Hæld vand i panden, så det lige dækker medisteren, og bring vandet i kog.
- Kog medisteren i 10 minutter og tag den op.
- Opvarm panden og kom smørret på, når den er varm.
- Steg medisterpølsen, til den er brun og har en passende stegeskorpe.
Stuvet spidskål:
- Snit kålen i strimler og kog dem i 2 minutter i saltet vand.
- Hæld kålen i en sigte og lad den dryppe af - gem kogevandet!
- Smelt smørret i en gryde og kom melet i
- Pisk smør og mel sammen med et håndpiskeris, til smørret har opsuget melet.
- Tilsæt mælk og/eller kogevand fra kålen lidt efter lidt, til sovsen har en passende konsistens.
- Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
- Server medisterpølse og stuvet spidskål med syltede rødbeder og evt. kogte kartofler som tilbehør.