Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Servings:
4
personer
Medister med stuvet spidskål
Medisterpølse med stuvet spidskål er en nyfortolkning af klassikeren medisterpølse med stuvet hvidkål, som mange holder af.
Author:
Mona
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Keyword:
Aftensmad, Børnemad, Danmark, Dansk mad, Familiemad, Medister, Mormormad, Svinekød
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
20
minutter
minutter
Grej
Køkkenvægt
Decilitermål
Kødnål
Sauterpande
Kogeplade
Kokkekniv
Skærebræt
Sigte
Piskeris
[the_ad id="142757"]
Madlavningstilstand
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
600
gram
Medisterpølse
køb en god én, gerne fra slagteren
30
gram
Smør
Stuvet spidskål
1
stk.
Spidskål
30
gram
Smør
30
gram
Hvedemel
3
deciliter
Mælk
eller halvt mælk og halvt kogevand fra kålen
1
deciliter
Piskefløde
Muskatnød
revet
Krydderier
salt og peber
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Medister:
Prik medisterpølsen med en kødnål og læg den i en dyb pande, gerne en sauterpande.
Hæld vand i panden, så det lige dækker medisteren, og bring vandet i kog.
Kog medisteren i 10 minutter og tag den op.
Opvarm panden og kom smørret på, når den er varm.
Steg medisterpølsen, til den er brun og har en passende stegeskorpe.
Stuvet spidskål:
Snit kålen i strimler og kog dem i 2 minutter i saltet vand.
Hæld kålen i en sigte og lad den dryppe af - gem kogevandet!
Smelt smørret i en gryde og kom melet i
Pisk smør og mel sammen med et håndpiskeris, til smørret har opsuget melet.
Tilsæt mælk og/eller kogevand fra kålen lidt efter lidt, til sovsen har en passende konsistens.
Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Server medisterpølse og stuvet spidskål med syltede rødbeder og evt. kogte kartofler som tilbehør.
Madlavningstilstand
Din skærm forbliver tændt
Noter
Stuvet spidskål er også godt som tilbehør til frikadeller og karbonader.