Opskrift på croque monsieur
Den originale og klassiske franske toast, der er noget helt andet end en Pariser-toast. Denne grillede sandwich er med røget skinke, ost, Sauce Bechamel og endnu mere ost på toppen.
Man mener at den blev opfundet i starten af 1900 tallet i Frankrig, da en café var løbet tør for baguette og i stedet for brugte ristet brød, der bl.a. var populært i Australien, siger den franske side Club-Sandwich.net.
En dejlig tung sag der fortjener en god salat til.
Hvis du serverer den sammen med et spejlet- eller pocheret æg, så har du en Croque Madame.
Croque Monsieur
Grej
- Kasserolle Valgfrit
- Grill Valgfrit
Ingredienser
Toast
Mornay sauce
- 2 spsk. Smør stor
- 2 spsk. Mel stor
- 0.5 liter Sødmælk cirka
- Salt og Peber
- Muskatnød revet
Sådan gør du
Sauce Bechamel
- Smelt smørret ved middelhøj varme i en lille gryde/kasserolle.
- Tilsæt melet, mens der piskes kraftigt med et piskeris.
- Lad det "bage" 3-5 minutter indtil det er faldet sammen og bagt igennem, så der ikke er nogen melsmag tilbage.
- Tilsæt 1/3 af mælken og pisk det godt igennem, så der ikke kommer klumper.
- Tilsæt 1/3 mere af mælken og fortsæt piskningen. Når det tykner godt, så tilsætter du resten af mælken.
- Krydr med salt, peber og revet muskatnød.
- Tag sovsen af blusset, den kan sagtens stå og trække lidt før den skal bruges.
Toast
- Varme en pande op og når den er varm, så tilsættes smørret.
- Smør 2 af brødskiverne med cirka 1 spsk. sennep hver.
- Kom en ost og skinke på dem og luk dem med de 2 andre stykker brød.
- Steg brødet på panden mens du placerer noget tungt på toppen af dem, så det bliver ensartet stegt. Det kunne være en gryde eller et fad med en flad bund.
- Vend dem rundt når de har taget farve og gentag stegningen på den anden side.
Færdiggørelse
- Dine toasts skal færdiggøres i en forvarmet ovn på cirka 225 grader varmluft. Du kan sagtens bruge grill, så skal du blot holde øje med dem, da det går hurtigere.
- Kom dem på et ovnfast fad og hæld saucen over. Riv en masse ost på toppen og sæt fadet i ovnen.
- Bag dem i cirka 10 minutter. Det handler blot om at få gratineret dem, så osten smelter og tager farve.
- Server med en salat og hvis du pocherer et æg eller spejler et æg og serverer det med din toast, så har du en croque madame.Velbekomme.