x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Croque Monsieur

JPriceDK | 28. april 2021

Den klassiske franske grillede sandwich med skinke og ost, som giver Pariser-toasten baghjul.

I denne udgave ikke ligefrem kalorielet,- men i morgen er der atter en dag….

Croque Monsieur

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Brød, Frankrig, Frokost, ost, sandwich, Skinke, Toastbrød
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

  • 8 slice Sandwichbrød store
  • 8 slice Skinke kogt og røget
  • 8 slice ost tynde skiver emmentaler

Mornay sauce

  • 0.5 liter Sødmælk
  • 1 spsk. Smør stor
  • 1 spsk. Mel stor
  • Parmesan 1-1,5 håndfuld, revet
  • Salt og peber
  • Muskatnød revet
  • 2.5 tsk. Grov sennep dijon

Endvidere

  • Revet ost emmentaler
  • Smør hvis du vil smørriste brødet
  • salat efter eget valg

Sådan gør du

  • Brødskiverne ristes i smør til de er gyldne og sættes til side (hvis du synes, det bliver lige i overkanten, kan du bare riste brødet på en brødrister).
    Til mornay-saucen smeltes smørret i en gryde og melet tilsættes. Bag det af under omrøring til det dufter “bagt” - men det må ikke tage for meget farve.
    Tilsæt den kolde mælk under piskning - og pisk videre mens det koger op. Lad saucen koge igennem i et par minutter. Den skal være så tilpas tyk, at den kan smøres på brødet. Tilsæt så den revede parmesan. Smag til med salt, peber og muskat, samt et par tsk. grov dijon sennep (à l’ancienne). Lad saucen køle lidt af.
    Smør 4 af brødskiverne med lidt mornay-sauce. Læg så en skive ost på, derpå 1-2 skiver skiver skinke, så endnu en skive ost.
    Smør de øvrige brødskiver med mornay-sauce og læg dem ovenpå osten med den smurte side nedad.
    Fordel det sidste af mornay-saucen over croque monsieur’erne og riv en passende mængde emmentaler over dem. Sæt dem i en 200 grader varm ovn med grill-elementet tændt (sæt dem ikke for højt i ovnen). Lad dem få ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og ost og sauce bobler på overfladen - men check dem undervejs, så de ikke får for meget farve.
    Server croque monsieur’erne med det samme med lidt god blandet salat til.
    Hvis du vil lave en "Croque Madame" er det bare at toppe op med et spejlæg.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.