ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Croque madame

ANNE METTE AUTZEN | 13. august 2018
Toast, når det er bedst. I Frankrig går toast under navnet Croque Monsieur. Her får du den delikate variation med æg: Croque Madame.

Toast, når det er bedst!  I Frankrig går toast under navnet Croque Monsieur. Her får du den delikate variation med æg: Croque Madame.

Und dig selv at smage denne helt overdådige luksusudgave stegt i smør og gratineret med ostesauce.


Croque madame

Toast, når det er bedst. I Frankrig går toast under navnet Croque Monsieur. Her får du den delikate variation med æg: Croque Madame.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Toast

  • 2 skiver ciabattabrød
  • 2 skiver Skinke Kogt skinke, i store, tynde skiver
  • 60 gram ost Helst mild vesterhavsost
  • 30 gram ost Comté eller gruyere
  • 30 gram Parmesan
  • 1 stk. Tomater Evt. cherrytomater

Ostesauce

  • 1 spsk. Smør til stegning
  • 35 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 3.5 deciliter Mælk Sød- eller letmælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 stk. Æg
  • Purløg til drys

Sådan gør du

Ostesauce

  • Start med at lave ostesaucen: 
  • Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet. Rør rundt, til du har enklump af smør og mel, der hænger fast i piskeriset.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen - rør grundigt hver gang, du tilsætter mælk, duskal ende med at have en glat, blank sauce uden klumper.
  • Lad saucen stå ved meget svag varme.
  • Skær halvdelen af Vesterhavsosten i tynde skiver - sæt til side til senere.
  • Riv parmesan, comté og resten af Vesterhavsosten og tilsæt til gryden medostesaucen. Rør rundt i gryden til osten smelter g smag til med saltog peber. 

Toast

  • Læg de to skiver ciabattabrød sammen om skinke og vesterhavsost iskiver.
  • Opvarm en pande med smør. Læg toasten på den varme pande og brun den på begge sider. Det gør ikke noget, hvis osten ikke smelter under stegningen, da den bagefter skal en tur i ovnen.
  • Tag din toast af panden og læg den i et ildfast fad (en tærteform ervelegnet til dette). 
  • Hæld nu ostesaucen over toasten i fadet.
  • Skær tomaten i skiver og placer skiver af tomat på toasten. 
  • Tænd ovnen på højeste temperatur på blæsegrill.
  • Når ovnen er varm, sættes fadet ind. 
  • Lad fadet stå i ovnen i cirka 5 minutter (hold øje med toasten cirkahvert andet minut, det går stærkt)!

Spejlæg

  • Mens fadet er i ovnen, laves spejlægget. 
  • Opvarm en pande med smør og steg dit æg, som du bedst kan lide det (på begge sider eller kun på den ene).

Servering

  • Når saucen bobler i fadet, og retten er smukt gylden, tages fadet ud afovnen. 
  • Læg spejlægget på toppen og drys med purløg.  
  • Server gerne din luksustoast med lidt tabascosauce.

Noter

I stedet for tre forskellige slags oste, kan du nøjes med en enkelt eller to slags. 

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!