x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vikingegryde

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 13. juni 2018
Serveret med ovnstegte kartofler og tomatsalat

Den klassiske ret vikingegryde. Vores udgave serveres med sprøde, ovnstegte kartofler og en tomatsalat.


Vikingegryde

Serveret med ovnstegte kartofler og tomatsalat
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

  • 500 gram Skinkeschnitzler
  • 15 gram Smør
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Hvidløg
  • 2 spsk. Paprika
  • 2 spsk. Karry
  • 0.25 liter Fløde
  • 2 deciliter Tomatpure
  • 2 deciliter Ketchup
  • 250 gram Champignon
  • 250 gram Cocktailpølser
  • 125 gram Bacon
  • Krydderier Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike
  • 1 kilogram Kartoffel
  • Olie
  • Krydderier Salt og peber
  • 4 stk. Tomater
  • 0.5 stk. Løg
  • 100 gram Feta

Sådan gør du

  • Start med at skære skinkeschnitzlerne i tern og brun dem af i lidt smør.
    I mellemtiden finhakkes løg og hvidløg, derefter brunes på panden hvor kødet var sammen med paprika og karry. Karryen skal "brændes" og løgene skal få lidt farve, ikke mere.
    Tilsæt tomatpure og lad det få en smule farve. Derefter skal der tilsættes ketchup og varm det godt igennem.
    Tilsæt fløden og lad det små simre til kødet er mørt. Det må gerne tage 30 minutter. 
    Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike (hvis retten mangler lidt smag, så tilsæt evt. fond).
    Cirka 10 minutter før retten skal serveres skal baconen steges sprød.
    5 minutter før skal cocktailpølserne og champignon tilsættes, så de lige når at få lidt varme.
    Vikingegryde
     

    Ovnstegte kartofler

    Skræl kartoflerne og skær dem i både.
    Læg dem i et stort ildfast fad og hæld olie, salt og peber på dem. Brug hænderne til at gnubbe det godt  rundt.
    Steg dem i ovnen i 60 minutter ved 200 grader varmluft og lad dem lige køle en smule af før servering.
    Ovnstegte kartofler
     

    Tomatsalat

    Hak løget fint og skær tomaterne i skiver. 
    Læg det hele i et fad og drys med feta.
    Brug evt. balsamico eddike, olivenolie, salt og peber til at krydre det med.
    Tomatsalat

Noter


Annonce:
Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:
Vi anbefaler Hillside Valley Zinfandel Black Label.
Hillside Valley Zinfandel Black Label har en lækker bouquet af mørke bær og en anelse krydderi. Smagen er tæt med rigelig moden frugt i god harmoni med krydderier og med en dejlig vedvarende eftersmag. 
En typisk Zinfandel i elegant stil. Nyd Hillside Valley Black Label til kraftige vikingegryder/simre retter.
Læs mere om vinen og køb den her

 

Om forfatteren