x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Smashburger

PER ASMUSSEN | 14. oktober 2021
Sovsekongen og fastfood eksperten Jesper Græms videoopskrift på en lækker smashburger med ost, oksekød, dressing, fermenterede agurker, løg, sennep og ketchup.
Smashburger

Lækker smashburger med ost, oksekød, dressing, fermenterede agurker, løg, sennep og ketchup.

Jeg har verdens bedste arbejde: Når en mand som Jesper Græm ringer og spørger om vi ikke skal lave en smashburger, så siger man ikke nej.

Han har tidligere lavet den bedste bøfsandwich jeg nogensinde har smagt, så hvis der er en der har styr på at lave “fast food” af høj kvalitet, så er det Jesper.

Hvad er så en smashburger? Vi starter med en almindelig burger for at forklare forskellen: Her steges bøffen typisk let rosa, så du har en stegeflade og blød indre. I en smash burger presses hele bøffen ned på stegefladen, så du får meget mere stegeskorpe/sprød ydre end blød indre.

Smashburger

Smashburger

Smashburger

Sovsekongen og fastfood eksperten Jesper Græms videoopskrift på en lækker smashburger med ost, oksekød, dressing, fermenterede agurker, løg, sennep og ketchup.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • Olie til stegningen
  • 480 gram Hakket oksekød 20 % fedt
  • 12 skiver Cheddar ost American cheddar
  • 6 skiver Agurker fermenterede
  • Ketchup
  • Sennep Yellow mustard
  • Salt og peber
  • 2 spsk. Dressing mayo, worcestershire sauce, sennep. ketchup, tomatpulver, svampepulver
  • 2 spsk. Rødløg finthakket
  • 2 stk. Burgerboller Potato buns, kan erstattes af krydderboller

Tilbehør

  • Kartoffelchips eller pommes frites

Sådan gør du

  • Start med at røre din dressing sammen. Du kan også lave en Thousand Island dressing i stedet for, hvis du ønsker det.
    Vej kødet af i bøffer a' 80 gram stykket og rul det til kugler.
    Hak dit løg fint.
    Tænd op for din pande på højest mulig varme. Hvis du har en plancha, en stegeplade eller en grillplade, så vil det være at foretrække – da det er lettere at få "smash-jernet" væk, da der ikke er en kant som der er på panden.
    Når den er varm, tilføjes olie. Giv det lige 30 sekunder til at blive varmt.
    Tilsæt bøfkugler og tryk det fladt med et bøfjern. Hvis du ikke har det, så kan du bruge bunden af en kaffekop eller sågar en gryde. Det vigtigste er at kødet bliver trykket fladt, så det har en cirka tykkelse på 2-3 mm.
    Fjern jernet og krydr kødet med salt og peber.
    Vend kødet efter cirka 50 sekunder.
    Placer to skiver ost ovenpå bøfferne mens de stadig er på panden.
    Tag bøffen af 50 sekunder og placer den på et skærebræt mens det hviler og resten af osten smelter.
    Hvis du har stegt flere bøffer ad gangen, så skal de blot placeres ovenpå hinanden når de hviler – enten 2 eller 3, det bestemmer du selv.
    Skær bollerne midt over og rist brødet på indersiden, enten på en brødrister eller på panden.
    Nu er det tid til at anrette:
    Placer burgerbunden på en tallerken.
    Kom bøfferne på bunden uden dressing eller noget under.
    Kom en stor spiseskefuld dressing på toppen og smør det evt. lidt ud.
    Kom sennep og ketchup på og rør det rundt, så du får noget i hver enkelt bid.
    Fordel herefter agurkeskiverne på toppen.
    Tilsæt 1 stor spiskeskefuld løg på toppen og herefter toppen af bollen.
    Jesper serverer sin smashburger med hjemmelavede kartoffelchips med løgpulver og salt. Du kan sagtens også bruge pomfritter.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.