x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Okseculotte i ovn

MICHELLE TOLBøLL | 9. oktober 2019

Lækker ovnstegt okseculotte serveret med pomfritter, hjemmelavet bearnaise sauce og asparges med bacon.

Vi elsker okseculotte hjemme hos os og denne tilberedningsform giver et sikkert hit hver gang.

Vi spiser ikke så meget sauce hjemme hos os, så du kan med fordel fordoble Sauce Bearnaise ingredienserne, hvis du spiser en mere “normal” mængde.

Okseculotte i ovn


Okseculotte i ovn

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Michelle Tolbøll

Ingredienser

Okseculotte

  • 1000 gram Okseculotte
  • Salt og peber

Pomfritter

  • 1 pakke Pommes Frites
  • Salt

Asparges med bacon

  • 1 bundt Asparges friske
  • 1 pakke Bacon i skiver

Hjemmelavet bearnaise sauce

  • 0.5 deciliter Hvidvinseddike
  • 0.5 deciliter Vand
  • Estragon frisk. 3-4 stængler
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 125 gram Smør
  • 2 stk. Æggeblommer
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

Okseculotte

  • Okseculotten tages ud af sin emballage og opbevares afdækket ved stuetemperatur i 20 min.
    Tænd ovnen på 225 grader.
    Rids okseculotten og krydr den med salt og peber.
    Steg okseculotten ved høj varme i 30-60 sekunder på hver side.
    Okseculotten kommer i ovnen ved 225 grader i 15 min.
    Herefter skrues der ned til 160 grader og steg videre i 30 min.
    Tag okseculotten ud af ovnen og lad den hvile i 20 min inden udskæring.
    Udskær okseculotten. Skær tynde skiver med en skarp kniv.
    Skær på tværs af kødfibrene. Når du er ca. halvvejs vendes stegen en kvart omgang og fortsæt med udskæringen.
     

Pomfritter

  • Pomfritterne laves efter anvisningen på emballagen. 
    Krydr med salt.
     

Asparges med bacon

  • Skyl aspargesene og knæk enderne af.
    Skær aspargesene midt over.
    Tag 2 halve asparges og sno en skive bacon om.
    Aspargesene kommer i ovnen ved 160-200 grader i 35-45 min. afhængig af størrelsen.
     
     

Hjemmelavet bearnaise sauce

  • Skalotteløget hakket fint og kommes i en lille gryde sammen med hvidvinseddike, vand og estragon. 
    Det koges ved middel varme indtil ca. halvdelen er tilbage. 
    Sigt væsken, så den er klar og sæt den til side.
    Smør smeltes i en ny gryde ved middel varme.
    Når smørret er smeltet helt slukkes varmen og skal stå i ca. 2 min.
    Herefter hældes smørret over en lille skål/kande.
    Slå 2 æggeblommer ud i en skål.
    Tænd komfuret på middel varme. Hæld den klare væske og æggeblommer i en gryde og pisk luftigt.  Vigtigt at man herefter ikke stopper med at piske. 
    Når væsken har fået noget varme vil det tykne en smule. Når den gør det, så hælder man 1 spsk. smør i ad gangen indtil der ikke er mere tilbage.
    Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
    Server med det samme.
    Okseculotte i ovn
    Okseculotte i ovn
    Okseculotte i ovn
    Okseculotte i ovn
    Okseculotte i ovn
    Okseculotte i ovn

Noter

Redaktion:
Når du skal skære den ud, så skær på tværs af muskelfibrene i tynde, ensartede skiver, så er kødet både lettest at skære og tygge:
Culotte udskæring
Culotte udskæring

Om forfatteren


Michelle elsker at være i køkkenet og prøve nye spændende ting og kombinationer.