
Den elskede 90’er klassiker har fået en opdatering: Du kender det med at grillen altid er bedst når man er færdig, eller der lige skal grilles en pølse til sidst.
Jeg vil foreslå at du bruger det sidste varme fra grillen på at lave en lækker grillet dessert i form af en grillet banana split.
Den kulsorte banan gemmer på en dejlig cremet og blød banan, hvis sødme spiller godt sammen med det smeltede farin, flødeskum, vanlijeis, karamelsauce og whisky.
Når du først har prøvet det på den her måde, så laver du altid en almindelig banana split igen.

Grillet banana split
Ingredienser
- 4 stk. Banan
- 2 deciliter Piskefløde
- 4 spsk. Brun farin
- Whisky efter smag. Kan udelades
- Vaniljeis
- Karamelsauce gerne saltkaramel
Sådan gør du
- Grillen må gerne være meget varm.
- Kom bananerne på grillen, de skal forblive i deres skal.
- Når den er helt sort, så skal den vendes.
- Pisk en flødeskum af piskefløden. Jeg pisker altid i hånden, det hjælper mig med ikke at få den pisket få hårdt, så den skiller. Generelt skal man huske at flødeskummen arbejder videre når man er færdig med at piske, så hellere piske den for lidt, end for meget.
- Tag bananerne af grillen, nu er de klar til servering.
- Skær et snit på indersiden af bananen fra den ene ende til den anden.
- Åbn den op, uden at tage bananen ud.
- Kom et jævnt lag farin ovenpå den varme banan, så det smelter.
- Stænk den med lidt whisky/cognac eller hvad du er til. Det kan sagtens udelades.
- Kom flødeskum, is og lidt karamelsauce på og den er klar til servering.
- Velbekomme.
Noter

Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.