x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ficelle picarde (madpandekager med skinke, champignoner og ost)

JPRICEDK | 22. november 2021
Disse lækre, gratinerede madpandekager er en specialitet fra den nordfranske region Picardiet.
Ficelle Picarde

“Ficelle Picarde”…det lyder avanceret, men det er bare en madpandekage med skinke og svampe gratineret med creme fraiche og revet gruyere. Jeg skulle hilse og sige, at de smager godt.

Disse lækre, gratinerede madpandekager er en specialitet fra den nordfranske region Picardiet.


Ficelle Picarde

Ficelle picarde (madpandekager med skinke, champignoner og ost)

Disse lækre, gratinerede madpandekager er en specialitet fra den nordfranske region Picardiet.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

Pandekager

  • 1/2 liter Sødmælk
  • 250 gram Mel
  • 3 stk. Æg
  • 1 nip Salt
  • 1 spsk. Olie neutral
  • Smør til stegningen

Svampeduxelles

  • 600 gram Champignon hvide
  • 300 gram Skalotteløg
  • 1 spsk. Smør
  • 2 spsk. Creme fraiche 38 %
  • Salt og peber

Endvidere

  • 4-6 skiver Skinke kogt og røget
  • 200 gram Gruyere ost
  • 4-6 spsk. Creme fraiche

Sådan gør du

  • Til pandekagerne blandes mel og salt, æggene piskes i og derpå mælken og olien. Bag tynde pandekager på en relativt stor pande. De skal ikke være sprøde, så bag dem ikke for længe.
    Til fyldet hakkes skalotteløgene fint og sættes over i en sautérpande sammen med smørret over relativt lav varme. Lad dem simre stille til de er helt møre. Rør i dem af og til.
    Imens renses og hakkes champigonerne helt fint. Man kan også hakke dem i en foodprocessor. Kom svampene ned til løgene og lad det hele simre roligt til al væden fra svampene er fordampet. Rør i blandingen jævnligt undervejs.
    Kom derpå 2 spsk creme fraiche i blandingen og smag til med salt og peber.
    Lad duxellen køle lidt af.
    Læg en pandekage på spækbrættet og placer en skive skinke ovenpå. Læg et par store skefulde af svampeduxellen ovenpå og rul derpå pandekagen sammen ligesom man ville gøre det med en forårsrulle.
    Gentag processen så man har 4-6 fyldte pandekager.
    Læg dem i ovale, ovnfaste portionsskåle (eller et større ovnfast fad) Fordel en god skefuld creme fraiche over hver pandekage og drys med revet gruyere. Gratiner i en 240 grader varm ovn i 15 minutter til overfladen er gylden.
    Server med det samme med en god blandet salat til.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.