ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Alt i ét fad med kartofler, grøntsager og kødsovs

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. februar 2023
I får grøntsager, kartofler og en smagfuld kødsovs – alt sammen bagt i fad i ovnen sammen med godt med ost og friske tomater.
Alt i ét fad med kartofler, grøntsager og kødsovs

Opskrift på alt i ét fad med kartofler, grøntsager og kødsovs

Har I besluttet aftensmaden endnu? Ellers kan det her alt i ét fad virkelig anbefales!

I får grøntsager, kartofler og en smagfuld kødsovs – alt sammen bagt i fad i ovnen sammen med godt med ost og friske tomater.

Resultatet er en fyldig, lækker og mættende ret som smager forrygende og som samtidig er god at få tømt ud i køleskabet med.

Grøntsagerne kan varieres efter hvad du har på lager og kartofler ku i princippet byttes ud med pasta, hvis det er det du har.
Uanset hvordan, så smager det dejligt! Og så er det nemt, da ovnen klarer det meste.

Retten laves ved lige at svitse grøntsager og kartofler af, smide dem i et fad, lave kødsovsen, putte den oveni fadet sammen med lidt tomater og så i ovnen med hele molevitten, 40 velduftende minutter senere er der mad.


Alt i ét fad med kartofler, grøntsager og kødsovs
Antal: 4 personer

Alt i ét fad med kartofler, grøntsager og kødsovs

I får grøntsager, kartofler og en smagfuld kødsovs – alt sammen bagt i fad i ovnen sammen med godt med ost og friske tomater.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 1/4 stk. Spidskål
  • 150 gram Champignon skåret i skiver
  • 1 stk. Porre skåret i skiver
  • 200 gram Kartofler skrællet og skåret i skiver
  • Smør til stegning
  • 1 stk. Løg eller rødløg, finthakket
  • 3 fed Hvidløg finthakket
  • 500 gram Hakket oksekød
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 2 deciliter Vand
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 stk. Bouillonterning okse
  • 1 spsk. Basilikum tørret
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 200 gram Revet ost
  • 2 stk. Tomater

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Opvarm smør i en gryde og svits kål, champignon, porrer og kartofler 3-4 min. Hæld blandingen i en ovnfast fad.
  • Put lidt smør i gryden igen og svits løg og hvidløg. Tilføj oksekød og lad det brune.
  • Put hakkede tomater, vand, fløde, bouillonterning, basilikum, salt og peber i gryden og lad simre et par minutter.
  • Fordel halvdelen af den revne ost på grøntsagerne i fadet og hæld kødsovsen ovenpå.
  • Fordel tomatskiver i fadet og tilbered 30 min i ovnen.
  • Tag fadet ud og fordel den sidste halvdel af den revne ost i fadet, giv det 10 min mere i ovnen – til osten er smeltet.
  • Servér med et drys persille på toppen