x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Wienerschnitzel med dreng

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 20. august 2018

En opskrift på den klassiske wienerschnitzel serveret med brasede kartofler og dampede ærter.

Garnituren på toppen kaldes en dreng og består af en citronskive med kapers, ansjoser og masser af friskhøvlet peberrod.


Wienerschnitzel med dreng

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

  • 2 stk. Kalveschnitzler
  • 0.5 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Rasp
  • 1 stk. Æg
  • Krydderier salt og peber
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning
  • 1 stk. Citron
  • 4 stk. Ansjosfileter
  • 2 tsk. Kapers
  • Peberrod friskhøvlet

Sådan gør du

  • Kødet bankes fladt med en kødhammer. Bank det ud, så det er cirka 1/2 centimeter tykt. 
    Hæld med og rasp på hver sin flade tallerken. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
    Dyp først kødet i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp.  
    Varm en stor stegepande op med rigeligt smør og olie. Det er vigtigt, du ikke sparer på fedtstoffet, når du steger ting med paneret overflade, fedtstoffet er nødvendigt for at opnå den lækre, sprøde stegeskorpe. 
    Læg kødet på den varme pande og steg det i 2-3 minutter på hver side, til det er gennemstegt og gyldenbrunt. 
     

    Garniture (dreng):

    Skær to pæne skiver af citronen.
    Læg to ansjoser på hver citronskive. Fordel kapers og peberrod over og læg en citronskive med fyld over hvert stykke kød.
     

    Servering:

    Server wienerschnitzlerne med brasede kartofler og dampede, fine ærter. 

Om forfatteren