Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Varmrøget marineret laks i brunfarin, soja, ingefær og hvidløg

Pia KromannPia Kromann
  

Mit univers afspejler min kærlighed til udekøkkenet og ekspertise, især i at grille alt fra kød, grøntsager, hele retter, til kage og brød.

11. april 2024
Fisk og grill passer perfekt sammen. Her får du laks i en lækker marinade, som de pensler fisken i til sidst, udover en flot farve, får du også en lækker sød og stærk smag. Passer perfekt som forret til en lækker grillaften.
Varmrøget marineret laks i brunfarin, soja, ingefær og hvidløg

Opskrift på varmrøget marineret laks i brunfarin, soja, ingefær og hvidløg

Forvandl din grillaften til en gourmetoplevelse med denne opskrift på varmrøget marineret laks. Laksens fede og saftige kød bliver forvandlet med en marinade rig på brunfarin, soja, ingefær, og hvidløg, der tilsammen skaber en perfekt balance mellem sødme og krydret dybde.

Denne opskrift byder på en unik grillmetode, hvor laksen først røges ved lav temperatur for derefter at blive penslet med den karameliserede marinade, hvilket giver en uimodståelig glaze og en smag, der vil imponere dine gæster. Perfekt som en appetitvækker eller hovedret, denne laks lover at blive højdepunktet ved enhver sammenkomst.


Varmrøget marineret laks i brunfarin, soja, ingefær og hvidløg
Antal: 6 personer

Varmrøget marineret laks i brunfarin, soja, ingefær og hvidløg

Fisk og grill passer perfekt sammen. Her får du laks i en lækker marinade, som de pensler fisken i til sidst, udover en flot farve, får du også en lækker sød og stærk smag. Passer perfekt som forret til en lækker grillaften.
Forfatter: Pia Kromann
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 38 minutter
Marinering: 1 time

Grej

  • Grillbakke
  • Grill Grillgrader: 105°/175° C

Ingredienser

  • 1 stk. Laks helside a 600-700g skæres i firkantet stykker

Marinade:

  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Pebermix
  • 1 deciliter Soya
  • 1/2 deciliter Brun farin
  • 2 spsk fennikel stødt
  • 2 spsk Dild tørret
  • 1 fed Hvidløg revet
  • 2 cm Frisk ingefær revet
  • Dildkviste

Sådan gør du

Køkken

  • Bland marinaden
  • Læg laksestykkerne i et fad med kanter.
  • Hæld marinaden over laksen.
  • Stil den på køl i 1-1/2 time.
  • Tag laksestykkerne op af marinaden og læg dem på en grillbakke.
  • Hæld marinade i en lille gryde.

Grill

  • Indstil og forvarm grillen til 105° grader.
  • Sæt grillbakke med laksestykker på grillristen og grill den i ca. 20 min.
  • Sæt samtidig den lille gryde med marinade ind på grillen og lad marinaden grill med.
  • Skru grillen op på 175° grader.
  • I 5-10 min. pensles laksen med marinaden.

Anret

  • Pynt med lidt frisk dild.
  • Server laksen med salat og brød.