Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand. Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.
Opskrift på tom kha gai – thailandsk suppe med kylling og kokosmælk
Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand.
Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.
Antal: personer
Tom kha gai - Thailandsk suppe med kylling og kokosmælk
Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand. Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.
Ingredienser
- 2 dåse Kokosmælk
- 5 deciliter Hønsefond
- 10 skiver Galangarod tynde, kan erstattes af ingefær
- citrongræs 1-2 stilke, skåret i mindre stykker
- 8 stk. Kaffir limeblade
- 2 stk. Chili røde thai-chili, eller flere almindelig rød chili
- 250 gram Champignon
- 150 gram Østershatte
- 400 gram Kyllingebryst
- 5 spsk. Fiskesauce
- 3 stk. Lime kun saften
- 2 spsk. Palmesukker cirka, eller rørsukker
- Thaibasilikum
- Koriander frisk
Sådan gør du
- Kom kokosmælk og hønsefond i en gryde og tilsæt tynde skiver galanga eller ingefær, citrongræsstængel i mindre stykker og kaffir-limeblade.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 10 minutter.
- Tilsæt champignon og østershatte, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, og kyllingebryst skåret i mundrette stykker.
- Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have.
- Det sørger to af de små thai-chilier for.
- Skær dem i papirtynde skiver og kom dem på suppen.
- Vask hænderne grundigt bagefter!
- Lad suppen simre videre til kylling og svampe er tilberedt, og smag suppen til med fish-sauce, limejuice og palmesukker.
- Og her gælder det om at finde balancen mellem det sure, det salte og det søde.
- Mine mål passer muligvis ikke dine smagsløg, så smag dig frem!
- Hvis suppen mangler lidt dybde, kan man tilsætte lidt ekstra koncentreret kyllingekraft.
- Kom til sidst frisk thai basilikum og koriander i suppen.
Noter
OBS. Galangarod smager ganske anderledes end ingefær. Gør en indsats for at skaffe galanga - det kan bestilles på nettet eller købes hos velassorterede grønthandlere.