Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tom kha gai – Thailandsk suppe med kylling og kokosmælk

James PriceJPriceDK
 

James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

13. april 2021
Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand. Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.

Opskrift på tom kha gai – thailandsk suppe med kylling og kokosmælk

Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand.

Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.


Antal: 4 personer

Tom kha gai - Thailandsk suppe med kylling og kokosmælk

Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand. Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.
Forfatter: JPriceDK
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 dåse Kokosmælk
  • 5 deciliter Hønsefond
  • 10 skiver Galangarod tynde, kan erstattes af ingefær
  • citrongræs 1-2 stilke, skåret i mindre stykker
  • 8 stk. Kaffir limeblade
  • 2 stk. Chili røde thai-chili, eller flere almindelig rød chili
  • 250 gram Champignon
  • 150 gram Østershatte
  • 400 gram Kyllingebryst
  • 5 spsk. Fiskesauce
  • 3 stk. Lime kun saften
  • 2 spsk. Palmesukker cirka, eller rørsukker
  • Thaibasilikum
  • Koriander frisk

Sådan gør du

  • Kom kokosmælk og hønsefond i en gryde og tilsæt tynde skiver galanga eller ingefær, citrongræsstængel i mindre stykker og kaffir-limeblade.
  • Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 10 minutter.
  • Tilsæt champignon og østershatte, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, og kyllingebryst skåret i mundrette stykker.
  • Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have.
  • Det sørger to af de små thai-chilier for.
  • Skær dem i papirtynde skiver og kom dem på suppen.
  • Vask hænderne grundigt bagefter!
  • Lad suppen simre videre til kylling og svampe er tilberedt, og smag suppen til med fish-sauce, limejuice og palmesukker.
  • Og her gælder det om at finde balancen mellem det sure, det salte og det søde.
  • Mine mål passer muligvis ikke dine smagsløg, så smag dig frem!
  • Hvis suppen mangler lidt dybde, kan man tilsætte lidt ekstra koncentreret kyllingekraft.
  • Kom til sidst frisk thai basilikum og koriander i suppen. 

Noter

OBS. Galangarod smager ganske anderledes end ingefær. Gør en indsats for at skaffe galanga - det kan bestilles på nettet eller købes hos velassorterede grønthandlere.