Opskrift på thai beef salad (thailandsk bøfsalat)
Thai Beef salad: Thai inspireret salat med hanger steak.
Her får du en nem salat fyldt med smag, farver og sprødhed – Det er noget for dig, som elsker nem og smagfuld mad.
Smagen som samler salaten består af friske krydderurter, sprøde grøntsager og knasende peanuts.
Og dressingen….Husk at lave riiiiigligt.
Smagskombinationerne er fantastiske.
Det er en skøn salat, nu når foråret banker på, eller hvis du mangler en ekstra god frokost.
Opskriften lander herunder:

Thai Beef Salad (Thailandsk bøfsalat)
Ingredienser
Salat
- 200 gram salat blandet - her med spinat rød og hvid og spinat
- 3 stk. Forårsløg
- 1 stk. Mango i tynde skiver
- 1 stk. Agurk halveret, udhulet og skåret i skiver
- Koriander frisk, 1 håndfuld, grofthakket
- 2 stk. Gulerødder
- Basilkum thaibasilikum, 1 håndfuld - kan undlades
Hangersteak
- 1 stk. Nyretapper
- spsk. Smør
- Olivenolie
- Flagesalt
- Peber friskkværnet
Dressing
- 2 spsk. Fiskesauce
- 1 spsk. Sesamolie eller olivenolie
- 5 spsk. Soya
- 1 fed Hvidløg presset
- 0.5 stk. Chili rød, finthakket
- 1 stk. Lime både saft og skal
- 1 spsk. Frisk ingefær revet
- 1 spsk. Peanutbutter kan udelades
Toppings
- nudler kogte, kan udelades
- Peanuts saltede, 2 håndfulde
- Koriander 1 håndfuld, grovhakket
- 1 stk. Chili sød eller peberfrugt i ringe, kan udelades
Sådan gør du
- Tag kødet ud 30 minutter før. Rens det og lad det hvile, så det ikke er koldt. Rør dressingen sammen i en skål og lad den trække, mens salaten gøres klar. Gør alle dine ingredienser til den sprøde salat klar og vend dem sammen på et stort fad eller i en skål. Varm en pande op med smørret og olie og steg din hangersteak i 3 minutter på hver side. Lad den herefter hvile 20 minutter. Skær dit kød i tynde skiver til salaten. Vend salaten med dressingen (også nudler hvis du tilsætter dem). Anret med oksekødet i skiver og drys med dine urter, peanuts og chiliringe. Hvis der er ekstra dressing hælder du det over. Velbekomme