x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltede og stegte hvide asparges med surdej, stenbiderrogn og sauce blanquette

EMILKIER | 30. april 2020

Hvide asparges – nogle syltede andre smørstegte, surdejsflage, stenbiderrogn og en røget blanquettesauce.

Det smager ganske dejligt sammen med et stort glas onsdagsvin.
 


Syltede og stegte hvide asparges med surdej, stenbiderrogn og sauce blanquette

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Emilkier

Ingredienser

Asparges

  • 12 stk. Asparges hvide
  • 2 deciliter Eddike lager
  • 1 deciliter Vand
  • 2 deciliter Sukker
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

Sauce blanquette

  • 250 gram Smør
  • 250 milliliter Hønsefond eller fiskefond
  • 1 stk. Æg
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 2 spsk. Creme Fraiche 38 %
  • Citronsaft lidt
  • Salt og peber

Andet

  • 50 gram Stenbiderrogn
  • 2 spsk. Surdej god
  • Dild

Sådan gør du

Start med at skrælle alle dine asparges, så de er klar. 

 

    Syltede asparges:

    • Kom eddike, sukker og vand i en gryde, og opvarm langsom til sukkeret er opløst.
      Dæk halvdelen af dine asparges med syltelagen i en bøtte og sæt på køl. 
       

    Sauce blanquette:

    • Kom smør og fond i en gryde og varm op til smørret er smeltet.
      Bland de resterende ingredienser sammen med en stavblender og tilsæt det smeltede smør og fond langsomt imens der stadig blendes.
      Hæld saucen tilbage i gryden og varm nænsomt op under omrøring til den tykner en smule.
      Den må endelige ikke varmes for meget op, da den vil skille. 
       

    Surdejsflage:

    • Fordel surdej i to klumper på et bagepapir, og træk det ud med en ske.
      Varm i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter eller indtil surdejen er gylden. 
       

    Stegte asparges:

    • Smelt en god klat smør på en pande, og steg resten af de hvide asparges til de er let gyldne. 
       

    Anretning:

    • Anret de syltede og stegte asparges skiftevis.
      Hæld en sauce på.
      Læg surdejsflagen ovenpå de hvide asparges og kom en god omgang stenbiderrogn på, og pynt til sidst med lidt hakket dild. 
       

    Om forfatteren


    Semifinalist i masterchef 2020 der forsøger at lave lidt lækkert i fritiden.

    Følg mig på Instagram her.